Ratsastajat ovat kuntoilleet ahkerasti

1.6.2010

SRL:n kuntotyöryhmän viime keväänä käynnistämän kuntohaasteen vastaanotti kevään ja kesän aikana yhteensä 21 joukkuetta. Joukkueissa oli keskimäärin 10 jäsentä. 13 joukkuetta palautti tulokset kahdesta kuntotestistä ajallaan. Suurin osa joukkueista onnistui kohottamaan kuntoaan. Haasteen säännöt olivat yksinkertaiset. Joukkue osallistui keväällä kuntotestiin, kuntoili ja syksyllä testattiin oliko kunto kohonnut. Molempien testien tulokset palauttaneiden joukkueiden kesken arvottiin aitiopäivä Helsinki International FIM Horse Showhun. Lisäksi osallistuneiden kesken arvottiin "Hyvää ratsastusseuraa" t-paitoja ja kaksi risteilylahjakorttia. Haasteen tavoitteena oli kannustaa ratsastajia kuntoilemaan enemmän, ja oman terveytensä kannalta riittävästi. Toiveena oli myös, että osallistujat jatkaisivat kuntoilua kisan päätyttyäkin.

Aitiopäivän voitti Turun Urheiluratsastajien joukkue TURrit. Seitsenhenkinen joukkue kohotti keskimäärin kuntoindeksiään 1,7:llä. T-paidat meni Virtain Ratsastajien Keventäjille ja risteilylahjakortit Hämeen Ratsastajien Team Aulangolle.

SaHun Kunnon Naiset ovat kunnossa!
Osallistuneista joukkueista Saimaan Hevosurheilijoiden Kunnon Naiset kohotti eniten kuntoaan ja voitti siten myös "Hyvää ratsastusseuraa" t-paitoja. Heidän harjoittelunsa oli erittäin monipuolista ja sen takia selvästi motivoivaa ja nousujohteista. Peräti neljäntoista henkilön kuntoindeksi oli noussut jakson aikana, eli kaikkien tuloksen lähettäneiden! Porukka haastoi Ratsastajainliiton Puruveden kierrokseen vuonna 2007!