Ratsastuksen kansainvälinen kisakesä Suomessa 2009

1.6.2010

- Perinteikäs Ypäjän Finnderby 5.-7.6.
- Viiden lajin kiehtova Ypäjä Equestrian Show 11.-14.6.
- Hamina Bastioni Horse Festival 26.-28.6.

Koe Ypäjällä kaikki ratsastuksen lajit kahdessa viikossa

Ypäjällä nähdään kesäkuussa FEI:n, kansainvälisen ratsastajainliiton, kaikki viralliset kilpailulajit. Ensin 5.-7.6. ovat vuorossa olympialajit este-, kenttä- ja kouluratsastus. Viikkoa myöhemmin 11.-14.6. YES2009-kilpailussa vuorossa ovat valjakkoajo, vikellys sekä matka-, lännen- ja vammaisratsastus. Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ratsastuksen koko kiehtova lajikirjo!

Perinteikäs Ypäjän Finnderby 5.-7.6.
Finnderby 5.-7. kesäkuuta on ratsastajien ja kaikkien hevosten ystävien jokakesäinen kohtauspaikka. Finnderby presented by Agrimarket on yksi Suomen pisimpään jatkuneista urheilukilpailuista - vuorossa on jo 36. kerta! Finnderbyyn odotetaan tälläkin kertaa maamme parhaita ratsastajia höystettynä kansainvälisillä vierailla. Lauantai-illan viihdevieraana Idols-voittaja Koop Arponen!
• Finnderby on monipuolinen, tasokas kilpailu upeassa ympäristössä. Tarjolla ratsastuksen olympialajit: este-, kenttä- ja kouluratsastuksessa nähdään sekä kotimaan parhaimmistoa että kansainvälisiä vieraita.
• Pitkä ja rankka Finnderby-rata erikoisesteineen on nähtävyys. Luokka on ratsastettu jo 35 vuotena - silti sen vaativuus yllättää vuodesta toiseen. Perinteitä huokuu myös vaativa Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu.  

Aikataulu:
Perjantai 5.6. Esteratsastus, kenttäratsastus (koulukoe) ja kouluratsastus
Lauantai 6.6. Esteratsastus (GP), kenttäratsastus (maastokoe) kouluratsastus (Tapiola Small Tour -osakilpailu)
Sunnuntai 7.6. Esteratsastus (Finnderby), kenttäratsastus (rataesteet) ja kouluratsastus

Lisätietoja: www.hevosopisto.fi

Viiden lajin kiehtova Ypäjä Equestrian Show 11.-14.6.
Ratsastuksen kiehtova lajikirjo - viisi jännittävää lajia kansainvälisissä kisoissa kerralla! YES2009-kilpailussa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla niissä viidessä ratsastuksen lajissa, jotka eivät lukeudu perinteisiin olympialajeihin. Esillä on yhdellä kertaa valjakkoajo, vikellys sekä matka-, lännen- ja vammaisratsastus. 
• Vastaavaa viiden lajin kansainvälistä yhteiskilpailua ei ole järjestetty koskaan aikaisemmin, ainoastaan MM-kisoissa on mahdollista nähdä kaikki lajit samassa paikassa samaan aikaan.
• Yleisöä hemmotellaan myös runsaalla oheisohjelmalla, johon kuuluu mm. lajiesittelyjä ja juhlaparaati sekä kiinnostava expo-alue.

Aikataulu:
Torstaina 11.6. - Matkaratsastus 120 ja 80 km, valjakkoajo (koulukoe, I osa)
Perjantaina 12.6. - Valjakkoajo (koulukoe, II osa), vammaisratsastus
Lauantaina 13.6. - Lännenratsastus, valjakkoajo (maraton), vammaisratsastus, vikellys
Sunnuntaina 14.6. - Lännenratsastus, valjakkoajo (tarkkuus), vammaisratsastus, vikellys

Lisätietoa: www.yes2009.fi


Kovatasoinen, huipputyylikäs kansainvälinen kisatapahtuma! 

Hamina Bastioni Horse Festival 26.-28.6.
• Jännittävä esteratsastuksen Nations Cup -joukkuekilpailu. Suomen joukkueen runkona kokeneet Sanna Backlund ja Raimo Aaltonen. Joukkue kilpailee kotimaassa ensimmäistä kertaa kokeneen kapteeninsa, Ruotsin Lars Parmlerin johtamana.
• Kouluratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut senioreille - paikalle odotetaan myös naapurimaiden parhaimmistoa.
• Näytön paikka EM-tasolle: esteratsastuksen Nations Cup ja Grand Prix ovat virallisia EM-karsintaluokkia, koulukilpailuissa mukana o-tason tuomari, jonka arvostelu mahdollistaa EM-karsintarajan ylittämisen.
• Mukana myös estekilpailut nuorille joka päivä, suositut tyyliluokat sekä suomenhevosten oma GP sekä vauhdikasta oheisohjelmaa!
• Bastionin historialliset, eurooppalaisittain ainutlaatuiset linnoituspuitteet luovat ainutlaatuisen tunnelman tapahtumalle. Kyseessä on Haminan kaupungin suurin ulkotapahtuma tänä kesänä.

Aikataulu:
Perjantaina 26.6. - Esteratsastus (GP-karsinta, suomenhevosten GP), kv. kouluratsastus
Lauantaina 27.6. - Esteratsastus (Hamina GP), kouluratsastus (PM-joukkuekilpailu)
Sunnuntaina 28.6. - Esteratsastus (FEI Nations Cup), kouluratsastus (henk.koht PM-kisa)

Lisätietoja: www.helsinkihorseshow.fi/bastioni/