Ratsastuksen pohjoismaiset mestaruudet tuovat yli 200 ratsukkoa Hevosopistolle

23.6.2021

Hevosopisto isännöi Nordic Baltic Championships -tapahtumaa, Pohjoismaiden mestaruuksia, Ypäjällä 30.6.-4.7.2021.

John Antell ja Denzel Finnderbyssä 2016, kuva SRL Hanna Heinonen. Tänä vuonna kisoista nautitaan kotisohvilta käsin.

Alueelle tulee ratsastajia kaikista pohjoismaista, Viro ja Latvia ovat edustettuina Baltiasta muutamilla ratsukoilla. Vaikka kilpailijamäärät ovat viikon ajan pienempiä kuin kotimaan kansallisen tason kilpailuissa, kansainväliset säännöt ja tautien torjunta tuovat omat mausteensa tapahtuman järjestämiseen.  Sekä hevosilta että ratsastajilta mitataan ruumiinlämpö päivittäin.

Lajeina kesä-heinäkuun vaihteessa ovat este-, koulu- ja pararatsastus. Tokioon lähtevistä ratsukoista mukana on viimeistelyä tekevä pararatsastaja Pia-Pauliina Reitti – Supremo. 

Este- ja kouluratsastajissa on mukana jo kokeneita, kansainvälisen tason kilpailijoita sekä ensikertaa Suomea edustavia ratsukoita. Mukana on myös muutamia ratsastajia, jotka menestyivät vuonna 2016 Suomen isännöimässä mestaruuskilpailuissa; John Antell voitti estekilpailussa Finnderby-luokan, Suomen seniori/U25-joukkue sai esteratsastuksessa hopeaa ja maajoukkuevalmentaja Marina Ehrnrooth on tälläkin kertaa mukana joukkueen kokoonpanossa. Hevosista mukana oli muun muassa kouluratsu Wolle Wolkenstein, joka sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa pronssille. Ratsastajana oli tuolloin Ella Paloheimo, nyt satulassa istuu sisko Veera

Tanskasta Suomeen saapuu Anna Tallberg kilpailemaan nuorten kouluratsastajien kilpailuun. Belgiasta puolestaan kotimaahan on saapunut Elena Hietanen, joka on edustanut Suomea myös EM-tasolla aikaisemmin.  

Suomen maajoukkuevalmentajat ovat kilpailun alla olleet positiivisella mielellä liikenteessä, menestystä voidaan odottaa ratsukoiden henkilökohtaisten onnistumisten kautta. Suomen maajoukkuevalmentajina toimivat esteillä Ad van de Wetering, Sanna Backlund ja Marina Ehrnrooth, kouluratsastuksessa Rien van der Schaft, Janne Bergh, Marko Björs ja Kikko Kalliokoski. 

Yleisölle tapahtuma ei ole avoin, mutta paikan päältä tarjotaan kattava livelähetys.

Osallistuvat maat ja ratsukot 
http://www.nbchfinland.fi/teams/

Mediatiedote lähetetään kaikkina kilpailupäivinä kello 17 mennessä, sen jälkeen päättyvien luokkien tiedotteet julkaistaan osoitteissa www.hevosopisto.fi/hevosopisto/uutiset/ ja www.ratsastus.fi

Livestream: https://haven.fi/live/ 

Tapahtuman nettisivut: http://www.nbchfinland.fi/ 

Alustavat, kilpailuluokkien alku- ja loppumisajat:
tarkempi aikataulu julkaistaan tapahtuman nettisivuilla.

KE 30.6. esteet 11-17.45 | koulu 9-16.50
TO 1.7. esteet 8-19.30 | koulu 9-16.35 

PE 2.7. esteet 10-17.40 | koulu+para 9-15
LA 3.7. esteet 10-16.50 | koulu+para 9-19.50
SU 4.7. esteet 9-15.10 | koulu+para 9-14.40