Ratsastuksen rankingtilastot ja valiomerkit 2018

23.1.2019

Ratsastuksen rankingtilastot ja valiomerkit 2018

Suomen Ratsastajainliiton rankingtilastoissa ratsastajalle lasketaan pisteet kaikilla niillä hevosilla, joilla hän on saavuttanut sijoituksia kilpailuissa. Tilastoissa ovat mukana kaikki FEI:n tulostiedoista löytyvät kansainvälisten kilpailujen sijoitukset sekä kotimaisten 3–5 tason kilpailuista saadut pisteet. Ulkomaiden kansallisten kilpailujen sijoitukset otetaan huomioon ratsastajan tekemän ilmoituksen perusteella.   

Valiomerkin voittaa oman ryhmänsä paras ratsukko tai valjakko eli kilpailijan ja hevosen yhteenlasketut pisteet ratkaisevat.

Esteratsastuksessa rankingin kärkisijan säilytti mm. useamman LähiTapiola GP-sarjan osakilpailun ja senioreiden hallimestaruuden voittanut Susanna Granroth. Toiseksi nousi kansainvälisellä huipputasolla hienon kauden tehnyt Anna-Julia Kontio, joka voitti neljän tähden GP-kilpailun Ranskassa ja keräsi maailmancupin pisteitä kahdessa osakilpailussa. Kolmantena on LähiTapiola GP-sarjan voittanut Sanna Backlund. Hän voittaa valiomerkin ruunallaan Elano.

Kouluratsastuksessa Emma Kanerva on rankingykkönen. Hän ottaa myös valiomerkin ratsulla Dambacu kansainvälisten GP-voittojen ja -sijoitusten perusteella. Toiseksi nousi Ypäjällä kaksi kansainvälistä GP-luokkaa voittanut Anna von Wendt. Kolmantena on Suomen mestari Stella Hagelstam.

Kenttäratsastuksen listauksen kärkipaikat jaettiin kansainvälisten menestysten perusteella. Eniten pisteitä otti Elmo Jankari. Toisena on Sanna Siltakorpi. Kolmantena on Tuija Rosenqvist, joka voittaa myös valiomerkin hevosellaan Narvik.

Pararatsastuksessa ykkönen on Suomen mestari ja MM-kisaedustaja Katja Karjalainen, joka saa myös valiomerkin ratsullaan Dr Doolittle.

Valjakkoajossa hevosyksiköissä rankingin johtosijan ottaa Talvikki Järvinen ajettuaan mm. useamman kansainvälisen voiton hevosella Danser T. Poniyksiköissä vastaavat tittelit korjaa hienon kansainvälisen kauden ajanut Leena Kalalahti. Sekä hevos- että poniyksiköissä valiomerkit menivät Leena Kalalahdelle hevosella Judym ja ponilla Kalif.

Lännenratsastuksessa reiningin valtias on Suomen mestari, MM-edustaja Maria Astikainen. All-around -lajien ykkönen on erinomaisen ja voitokkaan kansallisen kauden trailissa ja myös valiomerkin ansainnut Pirjo Marjanen hevosellaan Mosly Investin Gold.

Yksinvikellyksessä rankingin johtoon nousi juniorityttöjen Suomen mestari Lotta Merinen. Joukkueista rankingin paras on Sipoossa toimiva AG Team Calitos, joka voitti mm. PM-hopeaa hopeaa juniorien joukkuevikellyksessä.

Matkaratsastuksen listauksessa ensimmäinen on Alina Huovinen Garcia, joka saavutti ensimmäisenä suomalaisena senioriratsastajana FEI Elite Senior Rider- tittelin.

Tässä listauksessa on lajeittain ja ryhmittäin olympialajeista kymmenen parasta ja muista lajeista viisi, tasapisteissä olevat sijoittuvat samalle sijalle. Ratsastajan nimen perässä on tämän edustaman seuran lyhenne sekä vuonna 2018 saadut pisteet. Valiomerkin saavuttamiseen edellytetään vähintään 10 pistettä.

Hevosten rankingissa otetaan huomioon myös Ratsastajanliitolle toimitetut ulkomaisten ratsastajien tulokset Suomessa syntyneillä ja ensirekisteröidyillä hevosilla ja poneilla, jotka ovat Hippoksen rekisterissä tai joilla on SRL:n kilpailulupa.

Päivitetyt pistetilastot kilpailupalvelu Kipasta hakurilla: LINKKI
- Mukana ei vikellys, laskettu erikseen.   

Rankingtilasto ja valiomerkit 2018

Islanninhevosten askellajiratsastuksen ranking 

Lännenratsastuksen all around 

Seurojen nimet, lyhenteet ja kotipaikat