Ratsastuskouluoppilaiden estemestarit 2009

1.6.2010

Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut 31.7.-2.8. 2009 Messilässä

Ratsastuskouluoppilaiden estemestarit saivat mitalinsa sunnuntaina Messilässä

Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa kilpailtiin sunnuntaina esteratsastuksessa. Lämpimässä kesäsäässä ratsastettu kilpailu poikkesi aiemmista vuosista siten, että luokkien ensimmäisestä vaiheesta virheittä selvinneet jatkoivat toiseen vaiheeseen, joka arvosteltiin nyt tyyliarvosteluna. Tämä toi kilpailuun uudenlaisen tunnelman ja muutosta pidettiin kilpailupaikalla onnistuneena. Turha riskinotto jäi pois ja kilpailuissa nähtiin huolellista ja hyvää ratsastusta.

Ponien mestariksi ratsasti Miia Huotarinen espoolaisesta Lounaisrannikon Ratsastuskoulusta, toinen oli imatralaisen Einolan Tallin Emmi Koskimies ja kolmas Varkauden Assi Penttinen.

Poniratsukoiden mitalistikolmikko.

Junioreissa voiton vei Einolan Tallin Anni Koskimies, toinen oli Lounaisrannikon Charlotta Forsberg ja kolmas Kauniaisissa sijaitsevan Peikin Ratsastuskoulun Elina Hammarström.

Anni Koskimies palkittiin kilpailuiden lupaavana junioriesteratsastajana. Senioreiden voitto meni ylöjärveläisen Vahannan Ratsutilan Jonna Vallille, toiseksi tuli Peikin Ratsastuskoulun Kira Haapanen ja kolmanneksi Peikin Emelie Löthner.

Anni Koskimies.

Ponien esteratsastuksen joukkuemestaruuden voitti Siilin Ratsastuskeskus Siilinjärveltä, toinen oli Laaksolan Ratsutila Kangasalta ja kolmas Varkauden Ratsastuskeskus. Junioreiden joukkuejärjestys oli Peikin Ratsastuskoulu, Laaksolan Ratsutila ja

Senioreiden kolme parasta.

 

 

 

 

Lounaisrannikon Ratsastuskoulu. Senioreissa voiton vei Vahannan Ratsutila, kakkoseksi tuli Nurmijärven Ratsastuskoulu ja kolmas oli Peikin Ratsastuskoulu.

Kultamitalijoukkue.

Kilpailun parhaana kouluna palkittiin Siilin Ratsastuskeskus, joka oli myös kisojen paras kouluratsastuskoulu. Paras esteratsastuskoulu oli Peikin Ratsastuskoulu. 

Lauantai-illan karaokemestaruuden joukkuevoittoon lauloi lappeenrantalainen Raijan Talli. Parhaasta yksilösuorituksesta palkittiin Messilän ratsastuksenopettaja Annina Rantala.

Hopeamitalijoukkue.

Messilän omat ratsastajat sijoittuivat sunnuntaina hienosti aivan mitalikolmikon kantaan, sillä sekä juniori Julia Nurminen Whirlwindillä että seniori Susanna Myllys-Ryttäri Fortunalla sijoittuivat luokissaan jaetulle kolmannelle sijalle, mutta arvostelun painotusten vuoksi putosivat täpärästi mitaleilta. Myös Annina Haili teki hyvän suorituksen sijoittuen senioreissa kahdeksanneksi hevosella Lakarmo.

Pronssijoukkue.









joukkuekulta, seniorit = Vahannan Ratsutila
joukkuehopea, seniorit = Nurmijärven Ratsastuskoulu
joukkuepronssi, seniorit = Peikin Ratsastuskoulu

Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut 2009 - tulokset netissä www.hollolanratsastajat.fi

Tiedote Katri Klinga, kuvat Anu Iivanainen