Ratsupoliisin hevoset keräilykorteissa lapsille

1.6.2010

Helsingin poliisilaitokselta keräilykorttisarja poliisin kalustosta, koirista ja hevosista



Helsingin poliisilaitos on tehnyt sarjan keräilykortteja, joissa esitellään Helsingin poliisin kulkuneuvoja ja varusteita. Kortteihin on kuvattu myös poliisilaitoksen hevoset ja koirat. Erilaisia kortteja on tällä hetkellä nelisenkymmentä. Kortit on numeroitu ja ne on jaettu neljään eri luokkaan: A) hevoset, B) kulkuneuvot, C) koirat ja D) varusteet.

Korteissa esiintyvät hevoset palvelevat Ratsupoliisissa, joka on Helsingin poliisin vanhin toiminnassa oleva yksikkö, perustettu vuonna 1882. Yksikkö suorittaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa ratsain koko kaupungin alueella. Ratsupoliiseja näkyy usein myös stadioneilla ja puistoissa järjestettävissä konserteissa sekä urheilukilpailuissa.

Koirakortteja on parisenkymmentä. Igor, Benkku, Simo-Petteri ja muut poliisilaitoksen koirat kuuluvat Liikenne- ja erityspoliisin erityisturvayksikköön. Koirapoliisi suorittaa hälytystehtäviä ja osallistuu erilaisten etsintä-, erityisturva- ja muihin koiran käyttöä edellyttävien tehtävien suorittamiseen. Tällaisia ovat mm. huumausaine-etsinnät sekä ennakko- ja turvatarkastustehtävät.

Keräilykortit on pakattu muoviin siten, että kussakin paketissa on esittelykortin lisäksi kolme sattumanvaraisesti valittua korttia. Korttipaketit on toimitettu lähipoliiseille, jotka jakavat niitä lapsille erilaisissa tilaisuuksissa. Lapset voivat kysyä korttipaketteja myös Helsingin alueella jalan liikkuvilta poliisipartioilta.

Kortit ovat hieman pelikorttia suurempia. Niiden etupuolella on kuva ja kääntöpuolella teksti, jossa kerrotaan muutamalla sanalla kuvan kohteesta.
Esimerkiksi koirista kerrotaan nimi, työnkuva, mistä pitää ja mistä ei pidä sekä mitä harrastaa.

Korttien suunnitteluun ovat osallistuneet poliisilaitoksen lähipoliisit, painatuspalvelut ja viestintätiimi. Valokuvauksista ja teksteistä ovat huolehtineet mm. koiraohjaajat, ajoneuvovastaavat, voimankäyttökouluttajat, ratsastavan poliisin henkilöstö sekä Helsingin poliisin kuvakeskus.