Reining ei ole enää FEI:n jäsenlaji

19.11.2021

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI päätti yleiskokouksessaan (17.11.2021) poistaa reiningin FEI:n jäsenlajeista. Pitkistä neuvotteluista huolimatta FEI:lla ja NRHA:lla on perustavanlaatuisia eroja reiningin säännöistä. Päätöksessään FEI edelleen tukee kansallisia liittoja jatkamaan reiningin ylläpitämistä lajina FEI Legacy -ohjelman mukaisesti.

Maria Mustonen ja Shezdunitthehardway. Kuva Mikael Sipiläinen.

 

"Haluamme olla tiiviisti mukana luomassa reining-maiden uusia yhteistyön tapoja ja mahdollistamassa lajiaktiiviemme osallistumista kansainväliseen toimintaan. Alustavia ajatuksia tulevaisuudesta kuultiin jo FEI:n kokouksessa, ja tarkemmat ehdotukset etenemisestä tulevat käsittelyyn loppuvuoden aikana.", Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto sanoo.

FEI:n päätöksen vaikutuksista reiningin asemaan Suomessa on vielä vaikea sanoa, mutta siihen varmasti vaikuttaa harrastajien oma aktiivisuus. Viime kädessä sen asemasta päättää Ratsastajainliiton hallitus.

”Itse henkilökohtaisesti toivon, että vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Suomessa on kuitenkin nuoria lajin harrastajia, ja kuuluuhan SRL:oon muitakin ratsastuslajeja, jotka eivät kuulu FEI:hin. Myös Ruotsissa lajin suosio on nousussa, ja voisimme halutessamme päästä siihen imuun mukaan”, reiningkomitean puheenjohtaja Tomi Wuorimaa toteaa.

Joka tapauksessa reiningin ja trailin SM-kisat 2022 järjestetään Suomessa ensi kesänä. Tarkemmin sopimusluonnoksista ja neuvotteluvaiheista löytyy linkistä https://inside.fei.org/fei/general-assembly/2021