Hallimestaruus Reitille ja Supremolle

23.4.2023

Ypäjällä kilpaillaan parhaillaan para- ja kouluratsastuksen hallimestaruuksista. Pararatsastuksen hallimestaruus ratkesi viime vuoden hallimestaruuden hopeamitalistille Pia Reitille ja Supremolle. Toinen sija meni Laura Kangasniemelle ja Goldprinssille ja kolmas sija Sanna Koskiluhdalle ja Liptona III.

Hallimestaruusmitalistit: Pia-Pauliina Reitti (kesk.), Laura 
Kangasniemi (vas.) ja Sanna Koskiluhta (oik.). Taustalla myös hallimestari Supremo "Seppo" groominsa kanssa. Lisäksi kuvassa Ypäjän Hevosopiston edustaja Sini Mansikka, sekä tuomarit Osmo Metsälä ja Sari Nevalainen. Kuva: Anna Ankelo.

 

Pia Reitti ja neljätoistavuotias Supremo voittivat hallimestaruuden 67,8 prosentilla. Ratsukko kilpailee IV-tasolla ja edustaa Hyvinkään Urheiluratsastajia. 

"Suoritus oli ihan hyvä. Hevonen tuntui reippaalta, mikä on kiva, koska "Seppo" osaa olla myös hyvin tahmatassu. Vielä pitää hakea parempaa pyöreyttä muotoon, mutta muutoin olen tyytyväinen suoritukseen." Reitti summaa.

 

Pia-Pauliina Reitti ja Supremo. Kuva: Anna Ankelo.

 

Reitti on omistanut hevosen vuodesta 2017. Ratsukko on edustanut Suomea myös useissa arvokilpailuissa, viimeksi Tokion paralympialaisissa vuonna 2021. Reitti ja Supremo pitivät viime vuonna lyhyen kilpailutauon, mutta nyt tavoittelevat paikkaa Pariisin paralympialaisiin. 

"Tällä kaudella on tarkoitus kiertää Pariisin paralympialaisten kvaalikisoja ulkomailla, sekä käydä muutamia kansallisia kisoja." Reitti kertoo ratsukon jatkosuunnitelmista.

Hallimestaruushopeaa napanneet Laura Kangasniemi ja Goldprins tavoittelevat myös paikkaa kesän 2024 Pariisin paralympialaisiin. Ratsukko teki hyvän 67,4 prosentin suorituksen, vain 0,4 prosentin erolla voittajaratsukkoon. Kaksikymmentäkolmevuotias Kangasniemi ja vasta kahdeksanvuotias Goldprins kilpailevat ryhmässä IV ja edustavat ABC Ratsastajia.

 

Laura Kangasniemi ja Goldprins. Kuva: Anna Ankelo.

 

Kansainvälisiltäkin areenoilta tuttu ratsukko Sanna Koskiluhta ja Liptona III ottivat hallimestaruus pronssia. Ratsukolta löytyy taustalta jo Suomen- ja pohjoismaidenmestaruusmitaleita, sekä useita arvokilpailusijoituksia. Ratsukko edusti Suomea myös Herningin maailmanmestaruuskilpailuissa viime vuonna. Koskiluhta ja Liptona kilpailevat ryhmässä III ja edustavat Vaasan Hubertusta.

 

Sanna Koskiluhta ja Liptona III. Kuva: Anna Ankelo.

 

Pararatsastuksen hallimestaruus, Ypäjä

1) Pia-Pauliina Reitti - Supremo, 67,8%

2) Laura Kangasniemi - Goldprins, 67,4%

3) Sanna Koskiluhta - Liptona III, 66,5%

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/801116