Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior poniratsukoiden Suomen mestarit 2020

20.9.2020

Poniratsastajat loistivat kouluradalla SM-vapaaohjelmissaan. Tiukan kilpailun jälkeen kärkeen nousivat Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior, Pinja Pohjosmäki ja Caramba sekä Matilda Piispa – Vasehöjs Kashi.

Roosa Salo - Sir Maximus Welshwarrior, yhdellä kädellä lopputervehdykseen, kuva SRL Hanna Heinonen

Raumalainen Roosa Salo, 13, kirkasti viimevuotisen pronssinsa poninsa Sir Maximus Welshwarriorin kanssa kullaksi kouluratsastuksen SM-kilpailuissa Woikoskella Mäntyharjulla. Ratsukko voitti molemmat osakilpailut, yhteistulos 142.113.

- Olen kaikkein tyytyväisin Maxiin, se on tosi seurallinen ja maailman paras poni. Seuraavaksi teen sen kanssa kaikkea kivaa, hyppään, menen ilman satulaa ja maastoilen.

Poni on ollut ratsastajallaan kolme vuotta, tämä itse on seitsemännellä luokalla, ja ponivuosia on vielä edessä. Ratsukkoa valmentaa Marika Pöyri-Pirkola.

Pinja Pohjosmäki ja Caramba, kuva Hanna Heinonen.

Hopeaa otti oriveteläinen Pinja Pohjosmäki, 16, ponilla Caramba (138.7). Ratsastajan viimeinen ponivuosi sai hienon päätöksen ratsukon ensimmäisissä SM-kisoissa. Ratsastajaa valmentaa Anu Korppoo.

­- Olen tosi tyytyväinen miten ponini tsemppasi täällä, ja että pystyin pitämään omat hermoni kasassa. Nyt pitää alkaa etsiä hevosta, toivon että ponini pääsisi vielä oppimestariksi hyvälle uudelle omistajalle.

Matilda Piispa ja Vasehöjs Kashi, kuva Hanna Heinonen.

Pronssimitalistit Matilda Piispa, 14, ja Vasehöjs Kashi (137,6) ovat kotoisin Perniöstä, kaksikkoa valmentavat, Anna Kärkkäinen ja Kiki Nyberg. SM-mitali on ratsastajan ensimmäinen.

- Olen erityisen tyytyväinen küriimme, se meni nyt hyvin verrattuna edelliseen kertaan. Ponini on  innostunut musiikista, nyt se malttoi ja ja tsemppasi hyvin, ja kaikki meni kuten oli tarkoituskin.

Koko kärkikolmikko edusti Suomea mallikkaasti elokuussa EM-kisoissa. Ponien kilpailu oli varsin kovatasoinen, mukaan mitalitaistoon lähti 29 ratsukkoa, niistä sunnuntaille karsi mukaan 12 parasta.


Mestaripari, SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto ja päätuomari Paula Nystén, kuva Hanna Heinonen.

Roosa Salo, kuva Hanna Heinonen.

Poniratsukoiden Suomen mestaruus 2020
Yhteistulos kahden osakilpailun jälkeen.  

1) Roosa Salo – Sir Maximus Welshwarrior, Rauman Hevosystävät 142.1
2) Pinja Pohjosmäki – Caramba, Tampereen Ratsastusseura 138.7
3) Matilda Piispa – Vasehöjs Kashi, Salo Riding Club 137.6
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/535545

Pinja Pohjosmäki, kuva Hanna Heinonen.

Matilda Piispa, kuva Hanna Heinonen.

Mitalikylpy Vehkalammessa, kuvat Hanna Heinonen.