Henri Ruoste ja Kontestro Db nyt maailmanlistan kahdeksantena

3.8.2022

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on julkaissut kuukausittain päivittyvät ratsastuksen maailmanlistan tilastot. Kouluratsastaja Henri Ruoste ja Kontestro Db nousivat maailmanlistalla kymmenen parhaan ratsukon joukkoon sijalle 8. Herningin MM-kilpailuissa naisten yksilövikellyksessä Suomea edustajat Jessica Laxén ja Anna Kivistö ovat kumpikin nousseet maailmanlistalla 20 parhaan vikeltäjän joukkoon. Valjakkoajaja Talvikki Järvinen ja Danser T nostivat listalla sijoitustaan kolmanneksi.

Henri Ruoste ja Kontestro Db. Kuva Heidi Lammi 

 

Kouluratsastaja Henri Ruoste ja Kontestro Db nousivat kouluratsastuksen maailmanlistalla sijalta 13. sijalle 8. Suomalaisratsukkoa ei kuitenkaan nähdä Herningin MM-kilpailuissa Kontestro Db:n sairastumisen vuoksi. Suomen Herningin MM-edustajista Emma Kanerva ja Greek Air ovat maailmanlistan sijalla 56, Mikaela Soratie ja Hot Casanova sijalla 161, Stella Hagelstam ja MSJ Kom Fairytale sijalla 225, ja Anna Tallberg ja Grevens Zorro sijalla 272. Kouluratsastuksessa maailmanrankingin kärkitilaa pitää saksalainen Jessica von Bredow-Werndl hevosella TSF Dalera BB.  

Kouluratsastuksen maailmanlista, tilanne 3.8. LINKKI  

 

Jessica Laxén ja Quentin Brus. Kuva Hanna Heinonen 

 

Vikellyksessä Suomea Herningin MM-kilpailuissa edustavat Jessica Laxén ja Anna Kivistö tekevät kumpikin kovaa nousua naisten yksinvikellyksen maailmanlistalla, ja lähtevät kohti Herningiä 20 parhaan vikeltäjän joukossa. Laxén nosti sijoitustaan listalla sijalta 32. sijalle 16, ja Kivistö sijalta 38. sijalle 19. Laxénin ja Kivistön MM-urakka alkaa lauantaina 6.8. naisten perusliikkeillä klo 11.30 Suomen aikaa.  

Naisten yksinvikellyksen maailmanlista, tilanne 3.8. LINKKI 

 

Talvikki Järvinen ja Danser T. Kuva Tuuli Männistö

 

Valjakkoajon MM-kilpailuihin tähtäävä Talvikki Järvinen ja Danser T nostivat valjakkoajossa hevosyksiköiden maailmanlistalla sijoitustaan sijalta 5. sijalle 3. Järvinen ja Danser T ovat läpi kauden pysyneet maailmanlistalla kärjen tuntumassa, ja Järvinen on maailmanlistan kärkitilaa pitävästä hollantilaisesta Rudolf Pestmanista vain kuuden pisteen päässä. Valjakkoajossa poniyksiköissä Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro nousivat sijalta 11. sijalle 9. 

Valjakkoajon hevosyksiköiden maailmanlista, tilanne 3.8. LINKKI 

Kenttäratsastuksessa parhaana suomalaisena sijalla 174. on Veera Manninen. 

FEI maailmanlista, kaikki lajit 3.8. LINKKI