Ruotsille esteratsastuksen joukkuekultaa Tokiossa

7.8.2021

Henrik von Eckermann ja King Edward, Malin Baryard Johnsson ja Indiana ja Peder Fredricson ja All In voittivat kultaa Ruotsille Tokion olympialaisten esteratsastuksessa. Baryard Johnsson ja Fredricson olivat mukana Ateenan hopeajoukkueessa ja voittivat nyt molemmat uransa ensimmäisen olympiakullan. Von Eckermannille kulta oli ensimmäinen olympiamitali.

Ruotsin kultajoukkue Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson ja Peder Fredricson. Kuvat FEI.

 

Fredricson voitti Tokiossa myös henkilökohtaista hopeaa samoin kuin Rion olympialaisissa. Von Eckermann jäi henkilökohtaisessa kilpailussa neljänneksi ja Baryard Johnsson oli viides. Ruotsin joukkue näytti vahvuutensa ja henkilökohtaisessa kisassa ja jatkoi upeita suorituksiaan joukkuekilpailussa. Ruotsin joukkueen vararatsukko oli Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W ja joukkueenjohtaja Henrik Ankarcrona.

 

Henrik von Eckermann ja King Edward.

 

Hopealle ratsasti uusinnan jälkeen vajaan kahden sekunnin erolla Yhdysvaltojen joukkue Laura Kraut ja Baloutinue, Jessica Springsteen ja Don Juan van de Donkhoeve ja McLain Ward ja Contagious.

Pronssille nousi Belgian joukkue Pieter Devos ja Claire Z, Jerome Guery ja Quel Homme de Hus sekä Gregory Wathelet ja Nevados S. Joukkuekilpailun finaalissa oli mukana kymmenen maata. Kolmihenkiset joukkueet hyppäsivät yhden kierroksen, jonka jälkeen kullasta uusittiin.

 

Hopeaa Yhdysvallat (vas.), kultaa Ruotsi ja pronssia Belgia.

 

Täydet tulokset: https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/equestrian/results-jumping-team-fnl-000100-.htm