Saana Nieminen ja Petrom PL matkaratsastuksen Suomen mestareiksi

13.8.2022

Matkaratsastuksen Suomen mestaruus 2022 ratkottiin tänään Kouvolassa. Yhdestätoista ratsukosta ensimmäisenä maaliin ratsasti 17-vuotias Saana Nieminen hevosellaan Petrom PL. Suomen Matkaratsastusseuran järjestämä kilpailu oli helteisestä säästä huolimatta reipasvauhtinen ja siinä koeteltiin ratsukoiden nopeus- ja kestävyyskuntoa. Avoin SM-luokka oli 80–119 kilometriä pitkä.

Matkaratsastuksen Suomen mestarit Saana Nieminen ja Petrom PL. Kuva Reetta Ollila.

Sastamalasta kotoisin oleva Saana Nieminen hevosella Petrom PL ratsasti mestaruuteen yli kaksikymmentä minuuttia ennen hopeamitalistia. Nieminen arveleekin yhdeksänvuotiaan ratsunsa kulkeneen päivän suorituksessa ennätysvauhtiaan.

"Petrom tuntui hyvälle koko päivän ja tiimi toimi. Tämänpäiväinen oli hieno ja sujuva suoritus nuorelle hevoselle", hän sanoo.

Jos kaikki menee hyvin, on ruunan ensi kauden tavoitteissa kansainvälisiä kilpailuja 120 km -luokissa.

Nuori ratsastaja puolestaan tähtää myöhemmin syksyllä nuorten ja juniorien EM-kilpailuihin Espanjassa. Ratsuksi kilpailuihin lähtee Niemisen valmentajan Alina Huovinen-Garcian hevonen O’Bajan Batlan. Ratsukko on suorittanut yhdessä tarvittavat kvaalit CEIYJ2* Negrepelissessä, jossa voitto tuli keskinopeudella 17 km/h ja CEIYJ2* Sant Boi de Llucanesissa. Siellä ratsukko oli toinen keskinopeudella 16 km/h.

Suomen mestaruuden toiselle sijalle ratsasti tänä vuonna Mira Karoliina Marjatsalo hevosella Bonanza Wood ja kolmanneksi Viljami Häggblom ja Gunpowder Boy.