Saavutetut olympiapaikat säilyvät

27.3.2020

Tähän mennessä Tokion olympialaisiin saavutetut paikat säilyvät, vaikka kisat siirtyvät ensi vuodelle.

 

Henri Ruoste ratsasti Suomelle kansallisen maapaikan. Tässä EM-kilpailuissa Rossettin kanssa. Kuva: Peter Nixon.

Saavutetut olympiapaikat säilyvät

Kansainvälinen olympiakomitea IOC ja kansalliset olympiakomiteat pitivät perjantaina puhelinkonferenssikokouksen, jossa käytiin läpi IOC:n virallisesti päättämät asiat Tokion olympialaisten osalta.

Kokouksessa todettiin, että tähän mennessä saavutetut, maille jaetut olympiapaikat säilyvät, samoin tulosrajat. Kisojen tarkasta ajankohdasta ei ole vielä tehty päätöstä, vaan se luvattiin kolmen viikon sisällä. Tämän jälkeen päätetään, miten karsintakisat jatkuvat sitten, kun kansainvälinen kilpailutoiminta jälleen käynnistyy.

IOC lähettää lähipäivinä kansallisille olympiakomiteaoille laajemman tietopaketin olympiakisojen siirtämisen vaikutuksista.

Suomella on kaksi maapaikkaa Tokioon, yksi kouluratsastuksessa ja toinen pararatsastuksessa. Vahvimmat kandidaatit edustajiksi ovat olleet paikat hankkineet kouluratsastaja Henri Ruoste ja pararatsastaja Katja Karjalainen. Hieman aikaa sitten saatiin tieto, että FEI on myöntänyt Suomelle Tokion paralympialaisiin liittyvän henkilökohtaisen maapaikan eli ns. villin kortin, joka on osoitettu Pia-Pauliina Reitille.