Sairilan Ratsastajat täyttää 30 vuotta ja sai Olympiakomitean Tähtiseura-tunnuksen

18.1.2021

Mikkelissä toimiva ratsastusseura Sairilan Ratsastajat ry on saanut viidentenä ratsastusseurana Suomessa Olympiakomitean ja Suomen Ratsastajainliiton myöntämän Tähtiseura-tunnuksen sekä lasten ja nuorten että aikuisten kategorioissa.

Sairilan Ratsastajien  puheenjohtaja Eija Wall esittelee seuralle myönnettyä tähtimerkkiä, joka on osoitus toiminnan laadusta ja turvallisuudesta. 

Olympiakomitea ja lajiliitto myöntävät tähtimerkin tunnuksena urheiluseuralle, jonka toiminta täyttää määritellyt laatutekijät seuran valitsemilla osa-alueilla ja seura suorittaa hyväksytysti Tähtiseura-laatuauditoinnin. Tähtimerkki on osoitus ja lupaus toiminnan laadusta ja turvallisuudesta. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan seuran tarjoaman taustatuen avulla.

Juhlavuonna korostetaan jäsenten ja hevosten hyvinvointia

Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä Relanderin Ponitallin kanssa. Seurassa on 253 jäsentä, joista alle 18-vuotiaita juniorijäseniä 122 ja aikuisia 131. 

  • Jäsenmäärämme on pysynyt vakiona viime vuodet ja olemme yksi Etelä-Savon suurimmista ratsastusseuroista. Aikuisratsastajien osuus harrastajista näyttää kasvavan vuosi vuodelta, toteaa seuran tiedottaja Jarkko Kosonen. 

Seuran juhlavuosi on osoitus toiminnan pitkäjänteisyydestä ja lajin suosion säilymisestä Mikkelissä. SarRa viettää juhlavuotta erilaisten ja eri-ikäisille ratsastajille suunnattujen tapahtumien ja kilpailujen merkeissä. Seura järjestää vuoden aikana kahdet kouluratsastuskilpailut ja kahdet esteratsastuskilpailut. Nämä seuratason kilpailut ovat avoimia myös muiden seurojen ratsastajille. Suunnitteilla on myös oma tapahtuma keppihevosratsastajille. 

Vuosikokous 

Seuran vuosikokous pidettiin 17.1.2021. Seuran puheenjohtajana jatkaa mikkeliläinen Eija Wall. 

  • Ratsastus on luonnonläheinen, tasa-arvoinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii hyvin monenlaisille harrastajille, puheenjohtaja Eija Wall tiivistää.  

Tänä vuonna Sairilan ratsastajat kehittää kaikkien ikäryhmien (lapset, nuoret ja aikuiset) toimintaa. Seuran toiminnassa vahvasti kehittyvä toiminta-alue on ratsastajien oheisharjoittelun merkityksen korostaminen harrasteratsastajien lajiharjoittelun tukena. 

Keskeinen ja tärkeä osa toimintaa on koulutettujen ohjaajien pitämä, 7-12 -vuotiaille lapsille suunnattu junnukerho. Junnukerhossa opitaan hevostaitoja, luodaan yhteishenkeä ja opitaan pienestä lähtien huolehtimaan hevosisista ja kunnioittamaan hevosta. 

  • Hevosen arvostus ja hyvinvointi ovat ratsastajan tärkeimpiä arvoja, Eija Wall tiivistää. 

Olympiakomitean tähtiseurat lukuina 

Tähtiseuroja on Suomessa 556, 45 eri lajissa.

•                    Lapset ja nuoret: 540 seuraa, 44 lajia.

•                    Aikuiset: 97 seuraa, 20 lajia.

•                    Huippu-urheilu: 19 seuraa, 3 lajia.

                                            

•                    Suomessa on noin 500 Suomen ratsastajainliittoon kuuluvaa seuraa.

•                    29 ratsastusseuraa on saanut tähtimerkin lapset ja nuoret -kategoriassa.

•                    Viidellä ratsastusseuralla on tähtimerkki sekä lasten ja nuorten että aikuisten kategorioissa. 

Tähtiseurat auditoidaan 3 vuoden välein. 

Sairilan Ratsastajien tiedote