Salo Horse Show alkaa torstaina

10.7.2019

Salo Horse Show'ssa nähdään iso joukko huippuratsastajia. Kuva: Päivi Kankare.

Salo Horse Show alkaa torstaina

Torstaina starttaa yksi Suomen suurimmista ratsastuskilpailuista, Salo Horse Show, jossa kilpaillaan jopa Grand Prix -tasolla. Kilpailut järjestää Salon Ratsastusseura ratsastuskeskuksessaan Salon Urheilupuistossa. Massiiviset valmistelut ovat loppusuoralla. Kilpailukenttä on pari vuotta sitten suurennettu täyttämään tämän kilpailutason vaatimukset. Se on kooltaan 100 x 50 m ja pohja on valmisteltu huolella niin, että se on turvallinen hevosille myös suurilla esteillä, sillä Salon GP:ssä esteet nousevat 150 cm:iin. Majoittamaan on varauduttu 120 hevosta. Kisakentän Laidalle nousee 40 metriä pitkä kupolitelttarivistö, jossa on hyvätasoiset ravintolapalvelut koko kilpailujen ajan. Salon Ratsastusseuran kisaorganisaatiossa on noin sata talkoolaista toteuttamassa tätä hienoa tapahtumaa.

Kilpailuissa tehdään noin 800 lähtöä. Torstaina aloitetaan klo 8 kakkostason ratsukoiden päivä, startteja on noin 250 ja ilta on pitkällä ennen kuin kaikki ovat käyneet radalla. Perjantaina siirrytään kolmostason luokkiin. Torstaista sunnuntaihin kestävän kilpailuviikonlopun aikana ratsastetaan yhteensä 24 kilpailuluokkaa tasolla 80-150 cm.

Perjantain ja lauantain pääluokissa esteet nousevat jo 140 sentin tasolle. Lauantai illan viimeisenä luokkana on Salo Horse Show Special Masters -luokka, jossa on kuusi estettä ja jokaisen suorituksen jälkeen nostetaan kilpailijan määrittelemää estettä. Tässä esteet voivat nousta ennalta arvaamattoman korkealle ennen kuin voittaja on selvillä. Tätä kannattaa tulla seuraamaan.

Kilpailuviikonlopun pääluokkana ratsastetaan sunnuntai-iltapäivänä LähiTapiola Grand Prix -sarjan osakilpailu. GP-osakilpailun lisäksi sunnuntaina kilpaillaan Salo Trophyn voitosta 135cm tasolla. Alle 25-vuotiaille ratsastajille avoimen LähiTapiola Future Challenge -sarjan osakilpailu ratsastetaan 140cm tasolla kilpailun viimeisenä luokkana. Näiden lisäksi viikonlopun aikana ratsastetaan myös nuorten hevosten Racing Trophy -osakilpailut.

Tänä vuonna ratamestarina on italialainen Elio Travagliati. Hän on Kansainvälisen Ratsastajainliiton FEI:n 4-tason ratamestari, joka on rakentanut muun muassa viime vuonna Oslon maailmancupin osakilpailun radat.

Salo Horse Show’n esteradolla nähdän Suomen huippuratsastajat hevosineen. Aikaisempien vuosien tapaan kilpailualueella on mittava myyntialue ja laajat ravintolapalvelut, jotka ovat avoinna koko kilpailupäivien ajan. Yleisöllä on vapaa pääsy koko viikonlopun ajan.

 

Kilpailun nettisivut: https://www.salohorseshow.net/

facebook: https://www.facebook.com/salohorseshow/