Sanna Backlund GP-sarjan ykkönen Savonlinnassa

8.7.2018

Janakkalan Hattel Ridersin ratsastajat jatkoivat upeaa menestystään kaksoisvoitolla esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix -sarjassa. Sanna Backlund ja Elano voittivat, Susanna Granroth ja Leopoldo ottivat toisen sijan.

Sanna Backlund ja Elano vauhdissa. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Janakkalan Hattel Ridersin ratsastajat jatkoivat upeaa menestystään kaksoisvoitolla esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix -sarjassa. Sanna Backlund ja Elano hyppäsivät ainoana ratsukkona molemmat kierrokset virhepisteittä Savonlinnan Vuohimäessä.

Toiseksi nousi Susanna Granroth, jonka Leopoldo pudotti ensimmäiseltä kierrokselta kolmoissarjan a-osan, mutta hyppäsi toisen kierroksen hienosti nollilla. Kolmannen sijan nappasi Hyvinkään Urheiluratsastajien Ville Kulkas hevosella Nepton saatuaan yhteensä kolme pudotusta.

- Oli hyvä päivä, Sanna Backlund kommentoi. Hän oli ainoa, joka selvitti teknisen ensimmäisen kierroksen ilman virhepisteitä.

- Elano on hypännyt koko kevään ja alkukesän tasaisen hyvin, mutta voitto on jäänyt tulematta. Toinen 150 sentin kierros tuntui tänään oikeastaan aika helpolta. Lähdin sille vähän varmistelemaan voittoa, vaikka eihän niitä varmoja nollaratoja oikeasti ole olemassakaan.

GP-sarjaa on uudistettu tälle vuodelle tavoitteena, että se valmistelisi ratsastajia paremmin kohti kansainvälisiä kilpailuja. Estekorkeutta on nostettu viime vuodesta ja mukaan on lisätty 140-tason karsintaluokka.

- On ihan hyvä asia, että tasoa nostettiin. Nyt kilpailusarja on vaativampi ja se palvelee urheilun kehittymistä. Oli odotettavissa, että parina ensimmäisenä vuonna tason noston jälkeen puomeja tulee enemmän, mutta pidemmällä aikavälillä tästä on hyötyä meille.

Susanna Granroth kertoi, että ensimmäisen kierroksen pudotus johtui omasta ratsastusvirheestä.

- Tulin radan alussa parille esteelle vähän huonoon paikkaan ja Leopoldo kuumeni sen takia. Se ajautui liian lähelle kolmoissarjan ensimmäistä osaa ja pudotti. Toisella kierroksella se tuntui paremmalta ja tasaisemmalta ja hyppäsi virheittä.

Ratsukkokohtaisessa sarjatilanteessa kärjessä on neljännen osakilpailun jälkeen Susanna Granroth ennen Sanna Backlundia. Molemmat kärkiratsastajat suuntaavat ensi viikonlopuksi Saloon LähiTapiola GP-sarjan neljänteen osakilpailuun. Sen jälkeen hevoset pitävät pienen kilpailutauon ennen SM-kilpailuja ja GP-finaalia.

- Mahdollisesti lähdemme alkusyksystä pienelle kilpailukiertueelle Hollantiin, Backlund kertoo.

Sarjakauden huipennuksessa GP-finaalissa elokuussa Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla ratkotaan sarjojen voittajat sekä hypätään suosittu Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu, jonka pääpottina on tänäkin vuonna Volkswagen Amarok. Mukaan karsivat kaikki GP-sarjan osakilpailuissa ja finaalissa toisen kierroksen hyväksytysti suorittaneet ratsukot sekä senioreiden ja nuorten SM-mitalistit.

Bettiina Lahdensivu nuorten ykkönen

Nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge -luokan voiton otti yllättävän loppuratkaisun jälkeen Bettiina Lahdensivu hevosella Rapsodija Vasamajärven Ratsastajista. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Janina Kvarnström, joka lähti toiselle kierrokselle viimeisenä. Hänen hevosensa Volovent du Veret kuitenkin yllättäen kieltäytyi esteellä, jolloin Janina putosi selästä ja tuli hylätyksi. Future Challengen kakkossijan otti Melina Nyberg hevosella Sparta, kolmas oli Henna Kaaro – Ikon.

- Oli tosi yllättävä loppuratkaisu. Melkein nousi tukka pystyyn, kun näin miten Janinalle kävi, kertoo Bettiina.

- Ei sitä oikein osannut heti iloita voitosta, kun se tuli tuolla tavalla. Onneksi Janinalle ei kuitenkaan sattunut mitään putoamisessa.

Bettiina iloitsee menestyksestä pienen Rapsodija-tammansa kanssa.

- Tämä on ensimmäinen nuorten gp-voittomme. Viime vuonna olimme sarjan kokonaiskilpailussa toisella tilalla. Oli tosi iso yllätys, että päästiin näin kirkkaille mitaleille!

Susanna Granroth ja Leopoldo saivat yhden harmittavan pudotuksen ensimmäiseltä kierrokselta. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Ville Kulkas ja Nepton ottivat LähiTapiola GP-osakilpailussa kolmannen sijan. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Bettiina Lahdensivu ja Rapsodija ottivat voiton LähiTapiola Future Challenge -osakilpailussa. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Luokka 12 - 145+150 cm arv. A.2.0+A.2.0 LähiTapiola GP, 4. osakilpailu. 13 lähtijää ja 10 sijoittuu: 1) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Elano (0)-(0)/63.64-0, 2) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Leopoldo 200 (4)-(0)/55.12-4, 3) Ville Kulkas, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Nepton (8)-(4)/58.71-12, 4) Antti Linna, Salon Ratsastusseura ry – Voltano (12)-(1)/69.64-13, 5) Marina Ehrnrooth, Vitträskin Ratsastajat ry – EVLI Ellington (8)-(8)/56.98-16, 6) Emma Tallberg, Ratsastusseura Team Nissala ry – Dobbelt Quidam (12)-(8)/61.77-20, 7) Venla Keränen, Husön Ratsastajat ry – Dorette B (16)-(4)/65.76-20, 8) Annika Voho, Ratsastusseura Ork ry – Peppermint Z (12)-(12)/59.43-24, 9) Sonja Mäkelä, Ratsastusseura Ork ry – Cissy (16)-Ei lähde, 10) Elena Merivirta, Salo Riding Club ry – Astro (17)-Hyl., 11) Roosa Rajamäki, Hattel Riders ry – Scapa d'Airsain (28)/93.17-28, 12) Sanna Kröger, Golden Riders ry – Stormreaver FP Hyl., 12) Tuisku Kivikoski-Vainio, Ratsastusseura Kiva ry – Carolus Hyl.

Luokka 13 - 130 + 135 cm arv.A.2.0 +A.2.0 LähiTapiola Future Challenge (12-3): 1) Bettiina Lahdensivu, Vasamajärven Ratsastajat ry – Rapsodija (4)-(0)/58.80-4, 2) Melina Nyberg, Vitträskin Ratsastajat ry – Sparta (4)-(0)/59.69-4, 3) Henna Kaaro, Etelä-Kymen Urheiluratsastajat – Ikon (4)-(4)/51.48-8, 4) Janina Kvarnström, Siuntion Urheiluratsastajat ry – Hyper Panda (4)-(4)/54.37-8, 5) Felicia Kallio, Kaarinan Kenttäratsastajat Kak – Ekselence (4)-(4)/55.11-8, 6) Nelly Repo, Savonlinnan Ratsastajat ry – Derke (8)-(17)/67.97-25, 7) Mira Rantanen, Tampereen Ratsastusseura ry – Warnaba L Z (17)-(9)/64.47-26, 8) Nelly Repo, Savonlinnan Ratsastajat ry – Auckland (26)-(9)/64.81-35, 9) Janina Kvarnström, Siuntion Urheiluratsastajat ry – Volovent du Veret (0)-Hyl., 10) Kristina Auvinen, Ratsastusseura Skara ry – Balistic Boy P Hyl., 10) Anne Karvonen, Itä-Savon Urheiluratsastajat r – Ruegarden Hyl., 10) Kristina Auvinen, Ratsastusseura Skara ry – Catoki's Del Sol Hyl.