Sanna Siltakorvelle jälleen loistotulos – toinen sija neljän tähden kisassa

30.6.2023

Kenttäratsastaja Sanna Siltakorven ja Bofey Clickin kisamenestys sai jatkoa Maarsbergenissä, Alankomaissa. Ratsukko sijoittui toiseksi lyhyessä neljän tähden kisassa onnistuneella kokonaisuudella.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click. Arkistokuva Hanna Heinonen.

”Voittokin oli lähellä. Aina se näin kilparatsastajana harmittaa”, naurahtaa Sanna Siltakorpi.

Ratsukko sai hyvän tuloksen koulukokeessa, 30,1 virhepistettä. Tulos oli kauden paras.

”Se on menossa hyvään suuntaan. Vaihdot olivat nyt puhtaat, ja se oli teknisesti hyvä, vaikka vielä vähän kuumenikin.

Rataesteiltä tuli yksi pudotus ja aikavirhe, mutta se on Siltakorven mukaan hevoselle hyvä tulos.

"Se ei ole kaikista varmin rataesteillä, joten yhteen puomiin voi olla tyytyväinen. Se oli hyvä ratsastaa.”

Maastossa ratsukko oli toiseksi nopein, eikä yksikään ratsukko hypännyt sitä ihanneajan puitteissa.

”Se oli hyvä nopea itsensä. Olen kerran aiemmin kävellyt täällä maastoradan, kun oli junioreiden ja nuorten EM-kisat, mutta en ole aiemmin hypännyt. Radan profiili oli vieras. Olisin voinut mennä ehkä muutamassa kohdassa vähän nopeammin. Yhdessä hiekkapohjaisessa mäessä annoin sen rullata omaa tahtia, mikä tietysti vähän harmittaa, kun voitto oli niin lähellä. Toisaalta se olisi voinut väsyä ja saada virheen.”

EM-kilpailut eivät kuulu Siltakorven kisakalenteriin tänä kesänä, sillä katse on suunnattu Pariisin olympialaisiin.

”Päätimme jo alkuvuodesta valmentajani [Julia Krajewski] kanssa, etteivät EM-kisat kuulu suunnitelmiini. Näin pystyn tekemään enemmän lyhyitä neljän tähden kisoja. Veeran [Manninen] kohdalla tilanne on toinen, koska hänen on hyvä saada yhdet arvokisat alle ennen Pariisia.”

Siltakorven ja Bofey Clickin seuraava kisa on elokuussa.

”Ehditään vähän palautua ja treenata ennen sitä.”

Sanna Siltakorpi, 36, on kenttäratsastuksen maailmanlistalla 184. ja Pariisin olympiarankingissa 111. Hän on voittanut Bofey Clickillä kaksi neljän tähden lyhyttä kilpailua viimeisen kahdeksan kuukauden sisään, ja oli neljäs pitkässä neljän tähden kilpailussa toukokuussa.

Siltakorpi työskentelee ratsuttajana ja maajoukkuevalmentajana, ja asuu Saksan Warendorfissa puolisonsa on kenttäratsastaja Elmo Jankarin kanssa. Heillä on kaksi lasta. Parkanossa syntynyt Siltakorpi suoritti Ypäjällä hevosen ammattivalmentajan tutkinnon ja opiskellut myös remonttiratsastajaksi ja hevosenhoitajaksi. Kenttäratsastuksen maajoukkueessa hän on ollut vuodesta 1999.

Siltakorpi on edustanut Suomea MM- ja EM-tasolla. Kaudella 2013 oli Malmön EM-kilpailuissa Lucky Accordin kanssa 20. sijalla ja voitti Ruotsissa PM-kultaa Bofey Bridgellä. Kaudella 2014 hän oli Lucky Accordilla Normandian MM-kilpailuissa 26:s. Siltakorpi edusti Lucky Accordilla Suomea myös kenttäratsastuksen EM-kisoissa Skotlannissa 2015, Luhmühlenissä 2019 ja Avenches´ssa 2021.