Sanna Siltakorven ja Bofey Clickin kausi päättyi 4* voittoon

16.10.2022

Sanna Siltakorpi oli tyytyväinen kauden viimeiseen kilpailuunsa Puolan Strzegomissa. Oma hevonen Bofey Click voitti lyhyen neljän tähden kilpailun hyvällä tuloksella. Valmennettavat tekivät kvaalituloksia junioreiden ja ponien EM-kilpailuihin. Mukana olivat myös puoliso Elmo Jankari ja pariskunnan lapset.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click. Arkistokuva Hanna Heinonen.

 

”Onhan tämä mukavaa, kun työ tuottaa tulosta”, Sanna Siltakorpi toteaa.

Tavoite ykköshevosen Bofey Clickin kanssa tällä kisakaudella oli nostaa suoritustasoa erityisesti koulukokeessa ja rataesteillä. Sitä ajatellen ratsukko on kilpaillut useita lyhyitä neljän tähden kisoja, joista viimeinen päättyi voittoon.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click sekä hevosenhoitaja Aino Lavonen. Kuva Katariina Laiho.

”Maastossa se on mennytkin jo tällä tasolla hyvin. Koulussa ja rataesteillä se oli nyt parempi kuin yleensä. Totta kai se olisi voinut olla esteillä nolla (nyt 4 virhepistettä) ja mennä koulun paremmin, mutta etenemme step-by-step”, Siltakorpi kertoo hevosesta, jossa on kykyä, mutta joka hermostuu helposti.

Tämän kesän MM-kilpailut jäivät väliin siksi, ettei Siltakorpi halunnut kiirehtiä hevostaan. Hän keskittyi laadun parantamiseen ja tulevaisuuteen.

”Olen kilpaillut niin monta arvokilpailua, etten halua lähteä tekemään keskinkertaista tulosta. Jos olisin tähdännyt MM-kisoihin, olisin joutunut aloittamaan jo alkukaudesta pitkässä neljän tähden kisassa. Niitä ei voi tehdä kuin muutaman kaudessa, eikä silloin pysty samalla tavalla nostamaan tasoa ja kokeilemaan eri juttuja.”

 

Elmo Jankari ja Jagellonica. Arkistokuva Heidi Lammi.

 

Elmo Jankari sijoittui 8-vuotiaalla Jagellonicalla pitkässä kolmen tähden kisassa. Poniratsastaja Inkeri Laiho kilpaili ensimmäisessä kahden tähden luokassa Ewan Stonella ja teki EM-kvaalituloksen. Niin teki myös hänen isoveljensä Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor junioreissa.

 

CCI4*-S, lähti 26
1) Sanna Siltakorpi – Bofey Click, FIN 40,0
2) Pawel Warszawski – Hatteria II, POL 49,2
3) Felix Etzel – Promising Pete TSF, GER 50,7
Täydet tulokset: LINKKI  

CCI3*-L
1) Julia Krajewski - Nickel 21, GER 26,9
...6) Elmo Jankari - Jagellonica, FIN 49,2
Täydet tulokset: LINKKI

Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor.

CCIOJ2*-L
1) Zoe Deusing – Alemania, GER 33,6
…13) Anselmi Laiho – Krogarden Tenor, FIN 46,5
14) Nelli Pekkarinen – Avoca Alchemist, FIN 47,2
Täydet tulokset: LINKKI 

CCIOP2-L
1) Marlene Hayessen - Betty Boo 14, GER 39,00
...6) Inkeri Laiho - Ewan Stone, FIN 46,7