Satavuotias Ratsastajainliitto näyttävästi mukana GoExpo Horse -messuilla

30.1.2020

Suomen Ratsastajainliitto, SRL, viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlia. Juhlavuoden yksi tapahtuma on GoExpo Horsessa, jossa ratsastuksen harrastajilla on mahdollisuus päästä mukaan juhlahumuun.

Tiedote ja kuva Messukeskus, Heidi Koivunen.

Suomen Ratsastajainliitto jalkautuu messuilla harrastajien pariin tuottaen heille kiinnostavaa ohjelmaa seminaarissa, tietoiskuissa ja klinikalla. GoExpo Horse järjestetään 28.2.-1.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

Suomen Ratsastajainliiton juhlavuosi on näyttävästi esillä GoExpo Horse -messuilla. SRL on mukana suurella osastolla, joka tuo yhteen yhteistyökumppanit, ratsastuksen harrastajat ja kaikki hevosista kiinnostuneet. Liitto järjestää tapahtumassa myös monenlaista ohjelmaa sekä vannoutuneille ratsastajille ja hevosenomistajille että heppatytöille ja keppariharrastajille. Messuhumun lomassa on myös useita eri koulutuksia liiton toimijoille.

- Suomen Ratsastajainliiton sataa vuotta juhlitaan ympäri vuoden ja ympäri Suomen. Hevosen kohtaaminen on yksi kantavia teemojamme, minkä toteuttamiseen GoExpo Horse tarjoaa erinomaiset puitteet. Toivotan kaikille hienoa SRL100-juhlavuotta ja hyviä kohtaamisia myös messujen merkeissä, Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto sanoo.

Kaikille messukävijöille avoimessa SRL:n seminaarissa käsitellään hevosen pelkotiloja ja niistä pois totuttamista siedätyshoidon avulla. Islanninhevosten askellajiratsastuksen klinikalla pääsee seuraamaan, miten Suomen nuoret askellajiratsastuksen arvokisamitalistit harjoittelevat.

Ratsastajainliitto tuo messujen ohjelmalavalle myös elokuvapariskunta Olga ja Tuukka Temosen. He kertovat ratsastusaiheisesta Aika jonka sain -elokuvastaan, joka saa ensi-iltansa maaliskuussa, pari viikkoa messujen jälkeen. Tuukka Temosen ohjaamassa fiktiivisessä elokuvassa Olga Temonen näyttelee pääosaa, pararatsastaja Jaana Kivimäkeä.

Lapsille on GoExpo Horsessa luvassa hauska kepparitanssi-party, jossa Suomen Ratsastajainliitto ja Suomen Voimisteluliitto yhdessä esittelevät uutta keppihevosen kanssa harrastettavaa liikuntamuotoa.

GoExpo Horsen kanssa samaan aikaan järjestettävä liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo tuo Messukeskukseen myös potentiaalisia uusia ratsastuksen harrastajia. Heillä on mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta, ja SRL:n osastolla annetaan neuvoja ratsastus- ja hevosharrastuksen aloittamiseen.

Suomen Ratsastajainliiton ohjelmaa GoExpo Horsessa

Pe 28.2. klo 16.30-17.15 Hevosen peloista eroon siedättämällä (Seminaari tilassa 103A)

Hevonen on nopea pelkäämään, mutta hyvä tottumaan. Siedättäminen on asteittaista totuttamista, ja sitä on helppo toteuttaa monessa eri yhteydessä hevosen kanssa. Kun hevonen pääsee oppimaan, että se saa rauhassa tottua uusiin asioihin, siitä tulee rennompi ja turvallisempi harrastuskaveri. Luennoitsijana eläintenkouluttaja Minna Tallberg

La 29.2. klo 18.00-18.45 Islanninhevosten askellajiratsastusklinikka (Areena)

Islanninhevoset ovat tunnettuja luotettavina maastoratsuina, mutta ne ovat myös upeita kilpahevosia. Tule seuraamaan, miten Suomen nuoret askellajiratsastuksen arvokisamitalistit treenaavat. Yhteistyössä Suomen Islanninhevosyhdistys ry

Pe 28.2. klo 14.35-15.05 ja la 29.2. klo 11.05-11.35 Aika jonka sain -elokuva (Infostage Ride)

Minkälaista on tehdä elokuvaa hevosten kanssa? Olga ja Tuukka Temosta haastattelee SRL:n tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen

La 29.2. klo 15.45-16.15 Suomen Ratsastajainliitto ry 100 vuotta (Infostage Ride)

Su 1.3. klo 10.30-11.00 Kepparitanssi-party

Tule kokeilemaan uutta ja hauskaa liikuntamuotoa oman tai paikan päältä lainattavan keppihevosen kanssa. Yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto ry

GoExpo Horse järjestetään kolmipäiväisenä 28.2–1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-messut sekä Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Lisätiedot: www.goexpohorse.fi

www.facebook.com/goexpohorse 

IG: @goexpohorse

#goexpohorse