Sekä Henri Ruoste että Yvonne Österholm sijoittuivat Grand Prix´ssa

23.2.2024

Pariisin olympiajoukkueeseen tähtäävät kouluratsastajat Henri Ruoste ja Yvonne Österholm kilpailivat Grand Prix -luokissa Dohassa ja Göteborgissa. Molemmat sijoittuivat. Ruoste starttasi toista kertaa kansainvälisesti uudella ratsullaan Quetano 2. Ratsukko sijoittui neljänneksi tuloksella 71,044 prosenttia. Österholm ja viime vuoden EM-ratsu Ironman H starttasivat ensimmäisen kerran viiteen kuukauteen ja sijoittuivat kahdeksanneksi tuloksella 66,457 prosenttia.

Henri Ruoste ja Quentano 2. Kuva Lamapix.com.

 

”Tänään meni ihan jees. Opin uutta jokaisella kerralla sen kanssa. Olen olosuhteisiin nähden tosi tyytyväinen. Vähän minulla oli lopussa ongelmia kontaktin kanssa, piaffessa ja passagessa”, miettii Henri Ruoste.

Ruoste ei saanut korjattua tilannetta suorituksen aikana, ja hävisi siinä muutaman pisteen.

”Tämä oli vasta toinen GP:mme, koitan vielä löytää oikeaa balanssia, kuinka pitkään verkata ja miten ratsastaa.”

Kisahevoset lensivät Dohaan jo alkuviikosta ja saivat rauhassa totuttautua puitteisiin ja lähes 30 asteen helteeseen. Iso kisa-areena on ulkona, ja yleisön lisäksi ympärillä tapahtuu paljon.

”Paikka on iso ja tunnelma on täällä hyvä. Tämä on opettavainen reissu hevoselle, se pääsee oppimaan monia eri tilanteita.”

Tokion olympiaratsastajalla on nyt suoritettuna kansainvälisen ratsastajainliiton asettamat kvaalitulokset, mutta matka Pariisin on pitkä. Ruoste hakee vielä parhaiten toimivaa yhteistä konseptia hevosensa kanssa, ja ratakokemusta. Potentiaalia molemmissa on. Kolmihenkinen joukkue nimetään kesäkuun lopussa.

”Riippuu meidän tulostasostamme, ja muiden. Miten lähellä olemme joukkuepaikkaa.”

Ruoste ei ole vielä varma lähteekö hän lauantaina Dohassa vapaaohjelmaan. ”Päätähtäin on täällä, että opitaan ja saadaan ratakokemusta.”

 

Yvonne Österholm ja Ironman H. Kuva Hanna Heinonen.

 

Göteborgin hallissa kilpaillut Österholm ei ole tyytyväinen suoritukseensa, vaikka hevonen tuntui valmistautumisessa erittäin hyvälle.

”Ironman antoi aamutreenissä ja verryttelyssä hienon tuntuman. Se oli todella hyvin avuilla. Jostain syystä radalla kadotin sen kokonaan, eikä minulla ollut ohjausta. En tiedä, mistä se johtuu. Ehkä siitä, että meillä on ollut tosi pitkä aika siitä, kun viimeksi kilpailimme. Tai siitä, että kisa on isossa hallissa ja täällä on aika paljon ihmisiä”, mietti Ruotsissa asuva Yvonne Österholm.

Suoritukseen mahtui rikkeitä vaihdoissa joka askeleella ja molemmissa sik-sakeissa. Mutta löysi Österholm myös hyvää.

”Piaffet olivat paremmat kuin ennen. Myös piruetit olivat aika hyvät.”

Lauantaina Göteborgissa kilpaillaan kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailu klo 18.00 alkaen. Österholm on mukana siinä.

Dohassa alkaa klo 16.15 Grand Prix vapaaohjelma musiikilla. Ja sunnuntaina Göteborgissa esteratsastuksen maailmancupiin on lähdössä Eveliina Talvio ja Glamour. Kauden viimeinen osakilpailu alkaa klo 15.00.

Molempia kilpailuja voi seurata nettistriimiltä ClipMyHorse.TV:ltä, ja Göteborgia myös GHS-kanavalta ja SVT:ltä.

Kansainvälinen kouluratsastus
Tulokset 23.2.

CDI5* Doha, Al Shaqab, Qatar
FEI Grand Prix, lähti 18, sijoittui 15
1) Isabel Freese / Total Hope OLD, NOR 73,196 %
2) Jose Daniel Martin Dockx / Malagueno Lxxxiii, ESP 72,283 %
3) Maria Caetano / Horizonte, POR 71,065 %
4) Henri Ruoste / Quentano 2, FIN 71,044 %

Tulokset: LINKKI
Järjestäjä: www.chialshaqab.com

CDI-W Göteborg, Ruotsi
FEI Dressage World Cup Grand Prix, lähti 11, sjoittui 8
1) Maria von Essen / Invoice, SWE 71,261 %
2) Domien Michiels / Intermezzon van het Meerdaalhof, BEL 70,848 %
3) Thamar Zweistra / Hexagon´s Ich Weiss, NED 70,283 %
7) Yvonne Österholm / Ironman H, FIN 66,457 %

Tulokset: LINKKI
Järjestäjä: www.gothenburghorseshow.com