Siltakorven alku ei mennyt nappiin EM-kenttäkilpailussa

29.8.2019

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click tekivät oman kouluratsastussuorituksensa torstaina Luhmühlenissä.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click laukkaohjelmassa. Kuva: Peter Nixon.

Siltakorven alku ei mennyt nappiin EM-kenttäkilpailussa

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click tekivät oman koulusuorituksensa torstaina iltapäivällä Luhmühlenin kouluradallla. Alku ei todellakaan ollut paras mahdollinen, sillä Bofey Click jännittyi jo areenaa kiertäessään ja teki ilmavia äkkikäännöksiä. Myös radalla se oli tänään aivan yli-innokas. Vaikka Sanna teki parhaansa luotsatakseen hevosen rikkeittä maaliin, ohjelmaan tuli turhan monta kallista virhettä.

- En tietenkään ole tyytyväinen, mutta ei tämä nyt setään maailmanloppu ole, Sanna summasi tunteitaan.

- Bofey Click on vasta 10-vuotias ja tällaiset arvokilpailut ovat tunnelmaltaan ihan erilaisia kuin tavalliset kansainväliset kilpailut. Näitä ei oikein pääse harjoittelemaan missään. Se on lisäksi hyvin reaktiivinen hevonen. Tästä ominaisuudesta on paljon hyötyä maastossa, mutta joskus asiasta on tietysti haittaakin, hän hymähti.

- Tänä vuonna olen päässyt sattuneesta syystä aika vähän kilpailemaan, Sanna nauraa ja viittaa maaliskuussa syntyneeseen esikoistyttäreensä.

- Ensi vuonna yritän päästä kilpailemaan esimerkiksi Wiesbadenissa ja muissa sellaisissa paikoissa, joissa on paljon yleisöä ja tiivistä kisatunnelmaa.

- Nykyisellä pistelaskulla koulukokeella on vähemmän merkitystä kuin ennen ja meillä on lauantaina edessämme todellinen mestaruustason maastorata, joten kyllä tässä vielä mahdollisuuksia on, hän pohtii.

Maastoradan Siltakorpi on nähnyt vasta kerran.

- Juoksimme sen läpi eilen, mutta olen tutustunut siihen vasta pintapuolisesti. Nyt kun koulu on ratsastettu, lähden tutustumaan siihen tarkemmin.

Suomen joukkueen muut jäsenet ratsastavat koulukokeen perjantaina. Pauliina Swindells – Ferro S on radalla klo 13.30 Suomen aikaa ja Elmo Jankari – Duchess Desiree lähtee kisan viimeisenä klo 17.08 Suomen aikaa.

Tilanne kilpailussa, kun 35 ensimmäistä ratsukkoa on suorittanut koulukokeen: 1) Laura Collett – London 52 GBR -25,50, 2) Kai Rüder – Colani Sunrise GER -25,80, 3) Thibaut Vallette – Quing du Briot ENE HN FRA -25,80 … 31) Sanna Siltakorpi – Bofey Click FIN 39,90.

Kilpailun tulosseuranta: https://www.longinestiming.com/equestrian/2019/longines-fei-eventing-european-championships-luhmuhlen
https://live.rechenstelle.de/2019/luhmuehlen_euro/leaderboard01.html