Simone Blum ratsasti maailmanmestariksi

23.9.2018

Simone Blum - DSP Alice on uusi esteratsastuksen MM-voittajapari. Martin Fuchs voitti Clooneyllä hopeaa ja Steve Guerdat Biancalla pronssia.

Simone Blum yllätti monet ratsastamalla koko MM-kilpailun ilman yhtään pudotusta. Hänen t
ämänhetkinen sijoituksensa maailmanrankingissa on vasta 142.

Simone Blum ratsasti maailmanmestariksi

Saksan 29-vuotias Simone Blum piti hermonsa kurissa ja otti upealla tavalla esteratsastuksen maailmanmestaruuden hevosellaan DSP Alice. Ratsukko ei pudottanut yhtään puomia kilpailun viiden eri kierroksen aikana.

Simone Blum lähti viimeiselle kierrokselle tietäen, että varaa on joko yhteen pudotukseen tai pieneen yliaikaan, muttei molempiin. Hän teki Alice-tammansa kanssa radalla erinomaista työtä ja mikään ei vaikuttanut vaikealta tälle ratsukolle. Yliaikaa tuli yhden virhepisteen verran, mutta se riitti pitämään muut takana.

Hopeamitalin sai Sveitsin Martin Fuchs – Clooney ja pronssin niin ikään sveitsiläinen Steve Guerdat – Bianca. Fuchs sai viimeiseltä kierrokselta kaksi aikavirhettä, Guerdat teki sunnuntaina puhdasta jälkeä.

Ainoa pohjoismaalainen viimeisellä kierroksella 12 parhaan joukossa oli Ruotsin Fredrik Jönsson, joka tuli kahdeksanneksi ratsullaan Cold Play.

 

Tryon, USA, esteratsastuksen maailmanmestaruus, lopputulokset:

1) Simone Blum – DSP Alice GER 3,47, 2) Martin Fuchs – Clooney SUI 6,68, 3) Steve Guerdat – Bianca SUI 8,00, 4) McLain Ward – Clinta USA 11,08, 5) Carlos Enrique Lopez Lizarazo – Admara COL 12,81. Kilpailuun lähti 124 ratsukkoa.

Täydelliset tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1587/html/en/longinestiming/resultlist_J3.html


Fredrik Jönsson ja Cold Play olivat Ruotsin vahvin ratsukko MM-kilpailuissa. Tulos oli upea kahdeksas sija. Kuva: Heidi Sinda.