Sinettiseurat ovat nyt Tähtiseuroja – seuratoiminnan uusi laatuohjelma käynnistyy!

6.3.2018


Sinettiseurat ovat nyt Tähtiseuroja – seuratoiminnan uusi laatuohjelma käynnistyy!


Tähtiseura -ohjelma on uusi seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Ohjelma tarjoaa seuroille kehittämisen välineitä lasten ja nuorten urheiluun, aikuisten toimintaan sekä huippu-urheiluun tähtäävään seuratoimintaan. Laadun tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Tähtiseuraohjelman sisälle ovat siirtyneet Sinettiseura- ja Voimisteluliiton Priimaseuratoiminta. Mukana ovat myös Palloliiton ja Salibandyliiton laatuseuraohjelmat sekä Voimistelun Huippu-seurat ja Uimaliiton Huimaseurat.

Jatkossa kaikki urheilujärjestöjen laatuseurat tunnistetaan Tähtiseuratunnuksesta. Laatustatuksen saavuttanut seura saa käyttöönsä oman osa-alueen mukaisen tunnuksen. Jos seura on saavuttanut laatustatuksen kaikista osa-alueista, se saa käyttöönsä täyden kolmen värin Tähtimerkin.


Tähtiseuraohjelman polku


Ohjelmassa on kolme osa-aluetta (lapset & nuoret, aikuiset ja huippu-urheilu) ja kolme vaihetta, jotka tulevat seuran kehitystä laatuseuraksi.

1. Innostumme seuran kehittämisestä – seuran on helppo tulla mukaan ohjelmaan, jo kehittämishalusta palkitaan.

2. Tahdomme toimia laadukkaasti - seura kehittää toimintaa laatutekijöiden avulla -kehittyy – auditoidaan Tähtiseuraksi.

3. Osaamme kehittää seuraa paremmaksi- Seura voi kehittää edelleen toimintaa ja arvioida omaa kehittymistään itse asetettuihin laajempiin strategisiin tavoitteisiin nähden.

Lisätietoa Tähtiseuraohjelmasta