SM kenttäratsastus 2/3

1.6.2010

Kenttäratsastuksen SM, Kerava 18.8.


Piia Pantsu
jatkaa SM-johdossa

Piia Pantsu, olympia-, MM- ja EM-ratsastaja, ei koskaan ole voittanut SM-kultaa. Kerran Pantsu johti kilpailua, mutta ohja katkesi ja voitto jäi haaveeksi. Nyt haaveesta voi tulla totta. Pantsu ja Ypäjä Karuso (kuvassa) johtavat kenttäratsastuksen SM-kilpailua Keravalla kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Takana ovat koulukoe sekä maastoesterata. Edessä on vielä rataestekoe sunnuntaina.

Toisena seniorien kilpailussa on Perttu Puranen (kuvassa) ja kolmanneksi nousi Cajus Aminoff.
Nuorten kilpailun johtopaikan vei Sanna Siltakorpi ja Anna-Riikka Sulander jatkaa kakkossijalla.

Keravan maastorataa Pantsu piti hyvin suunniteltuna. Ratamestari on Simo Leppänen, joka on itse osallistunut kenttäratsastuksen arvokilpailuihin aktiiviurallaan.
- Alkurata oli mukavan helpohko, vaikeammat tehtävät alkoivat myöhemmin. Maastossa ei yhtäkään estettä maastossa saa kuitenkaan aliarvioida. Hevonen täytyy saada tasapainoon ja keskittymään ennen jokaista estettä, sanoi Pantsu perjantaina käveltyään maastoradan ensimmäistä kertaa.

- Esteet olivat Ypäjä Karusolle sen verran pieniä, että ne eivät hidastaneet vauhtia, välillä tuntui että menimme jopa liian kovaa, kertoi Pantsu hypättyään radan. Kun kilpailen Suomessa, on paineita periaatteessa enemmän kuin muualla, koska kaikki odottavat että voitan. Karuso sai yhdellä esteellä pienen haavan jalkaansa, mutta luultavasti se ei haittaa huomista suoritusta rataesteillä, Pantsu jatkoi. Kuvassa vieressä Cajus Aminoff ja Ranetti.

Pantsun kauden päätavoite oli EM-osallistuminen, joka nyt ei toteudu. Kansainvälinen ratsastajainliitto kertoi Pantsulle ensin, että hänen tuloksensa riittävät, mutta ilmoitti myöhemmin että ne eivät riitäkään. Tästä syystä Pantsu ja muutama ruotsalainen huippuratsastaja jäivät ilman tarvittavaa tulosta eivätkä voi osallistua EM-kilpailuun syyskuun puolivälissä.
- Nyt täytyy keskittyä siihen, että saan tarvittavat tulokset seuraaviin olympialaisiin, sanoi Pantsu. Kuvassa alla Pauliina Marttila ja Unimorka, seniorien kilpailussa neljänsinä.

Siltakorpi otti nuorten johtopaikan
Nuorten SM-luokan johtoon nousi maaston jälkeen Sanna Siltakorpi. Koulukokeen jälkeen luokkaa johtanut Anna-Riikka Sulander putosi toiseksi. Siltakorpi osallistuu nuorten SM-luokkaan toista kertaa, tosin SM-kisoja hän on kiertänyt poniratsastajana jo 12-vuotiaasta asti.

- Lucky Accord tuntui maastossa hyvältä, yksi kapea este tosin tuotti meille ongelmia ja siihen tuli ohiratsastus. Rata oli mukava ja sitä oli kiva ratsastaa, johtopaikastaan iloisesti yllättynyt Siltakorpi kertoi.

Uusien SM-mitalistien nimet ovat tiedossa sunnuntaina kun rataestekokeet on ratsastettu.
Nuoret klo 11.40, seniorit klo 13.00 ja 14.15 alkaen juniorit

Tulokset:
Luokka kenttäratsastuksen SM, Prix de Abecita & Just For Me
seniorit, väliaikatulos 2/3 koulu- ja maastoestekoe, 6 lähti

1) Piia Pantsu / Ypäjä Karuso 46,6, 2) Perttu Puranen / Kuldbjerg Maya 77,4, 3) Cajus Aminoff / Ranetti 80,6, 4) Pauliina Marttila / Unimorka 82,0, 5) Jani Laurikainen / Examen 92,0, kuvassa alla


Luokka kenttäratsastuksen SM, nuoret, väliaikatulos 2/3 koulu- ja maastoestekoe, 4 lähti
1) Sanna Siltakorpi / Lucky Accord 72,7, 2) Anna-Riikka Sulander / Lorenzo III 79,5, 3) Kira Kinnunen / L'Aquila 86,6, 4) Laura Koivula / Preismann 91,0,

Luokka kenttäratsastuksen SM
juniorit, väliaikatulos 2/3 koulu- ja maastestekoe, 24 lähti

1) Julia Savonlahti / Raeggie 59,6, 2) Hannah Thule / Labingnac 61,1, Marianne Vainionpää / September 62,1

Luokka 4, CNCP*, Nordic Pony Cup, 12 lähti väliaikatulos 1/3
 1) Amanda Löwenberg / Silver Moss SWE 47,0, 2) Philippa Nicolaissen Esther / Miramis NOR, 50,9, 3) Lovisa Olen / Redsox SWE, 55,4, 4) Michelle Björkholm / Maja V FIN, 57,1, Nora Lagström / Dacapo FIN, 57,1, 6) Wilma Liman / Mara FIN, 61,6, 7) Kristine Garsjö Lene / Irish Superlative NOR, 62,0, 8) Sanna Ripatti / Ladykiller II FIN,  62,3, 9) Veronika Nuto / Auburn Lock FIN, 64,6, 10) Inna Ranta / Nivka FIN, 65,5 ja Liisa Wickström / Al Roundy FIN, 65,5, 12) Frida Niva / Cream NCoffee SWE, 69,8

Kaikki tulokset: http://kipa.ratsastus.fi / kenttäratsastus / Kerava
Lisätietoja Keravan kilpailusta http://kerra.sporttisaitti.com
Lisätietoja Piia Pantsusta: www.piiapantsu.fi

Teksti Anna Svensk
Kuvat Marcus Westermark