SM Kenttäratsastus 3/3

1.6.2010

Kenttäratsastuksen SM, Kerava, 19.8.

Piia Pantsu voitti
ensimmäisen SM-kultamitalinsa

Piia Pantsu ja Ypäjä Karuso voittivat kultaa ylivoimaisesti kenttäratsastuksen SM-kilpailussa Keravalla. Kyseessä on Pantsun ensimmäinen SM-voitto. Hopealle nousi viimeiseltä sijalta Jani Laurikainen Examenilla. Laurikainen oli Pantsun ohella ainoa, joka hyppäsi rataesteet nollilla. Pronssimitalin veivät Perttu Puranen ja Kuldbjerg Maya. Kuvassa Piiaa onnittelee Fred Sundwall.

Nuorten mestaruuskultaa ottivat Laura Koivula ja Preismann, hopealle ratsasti Sanna Siltakorpi hevosella Lucky Accord ja pronssin veivät Anna-Riikka Sulander ja Lorenzo III. Koivula ja Siltakorpi edustavat ensi viikolla Suomea oman ikäryhmänsä EM-kilpailussa Blair Castlessa Britanniassa yhdessä Martina Petersen-Jessenin kanssa. Juniorimestariksi ratsasti Juulia Savonlahti, hopean otti Marianne Vainionpää ja pronssia vei Hannah Thule. Kuvassa hopeamitalisti Jani Laurikainen ja Examen.
Pantsun mielestä rataesterata oli kiltti. Siinä ei ollut kolmoissarjaa eikä useampaa sarjaestettä, mutta sen taso oli oikein valittu, koska nollia tuli vain kaksi.
- Karuso toipui hyvin eilisestä maastoradasta, en ratsastanut sitä tänään aamulla ollenkaan vaan vain  juoksutimme sen liinassa, kertoi Pantsu. Eilen haavoittunut jalka oli aamulla vähän lämmin, mutta hevonen ei sitä aristanut. Suurkiitokset hevosenhoitajalleni Anna Sandbergille, joka piti huolen siitä, ettei haava tulehtunut ja että Karusolla oli asiat hyvin, kiitti Pantsu.

- Olipa ihana tunne kisata Suomessa kun kaikki kannustaa ja on iloisia, paras hetki viikonloppuna oli kun tulin maastossa maaliin ja tajusin että kaikki meni hyvin, Pantsu sanoi. Seuraavaksi hän suuntaa Skotlantiin valmentamaan oppilaitaan nuorten EM-kilpailussa.

Jani Laurikainen oli tyytyväinen rataesteiden jälkeen. Puhtaan suorituksen ansioista hän ja Examen lunastivat hopeamitalin. - Lauantain maastokokeessa Examen liukastui ja siksi meille tuli ohiratsastus. Onneksi rataesteet sujuivat hyvin, Laurikainen totesi. Vieressä kuvassa kenttäratsastuksen Grand Old Man Cajus Aminoff, tällä kertaa mitalisijojen ulkopuolella.


Laura Koivula on nuorten SM-voittaja

Laura Koivula ja Preismann voittivat nuorten SM-kultaa niukasti ennen Sanna Siltakorpea ja Lucky Accordia. Pronssia saavutti Anna-Riikka Sulander ja Lorenzo III.
- Hevoseni oli hyvä tänään, pudotus oli turha. Tämä oli vasta Preismannin viides kenttäkilpailu, aikaisemmin sillä on kilpailtu vain rataesteitä, sanoi Koivula.

Sanna Siltakorpi on tyytyväinen hopeaansa. - Hevonen toimi hyvin, sen vahva puoli on rataesteet, Siltakorpi totesi. Laura Koivula ja Sanna Siltakorpi ovat seuraavaksi suuntaamassa nuorten EM-kilpailuihin. Koivula osallistuu EM:iin ykköshevosellaan Uncle Sam.
- EM kilpaillaan kahden tähden tasolla ja siltä minulla ei ole kovin paljoa kokemusta. Elämäni toinen kahden tähden kisa oli Puolassa ja sieltä tuli voitto, sanoi Koivula.

Siltakorpi on kahden tähden tasolla kokeneempi.
- Minulla ja hevosellani on ollut vähän vesiesteongelmia, toivotaan että EM:issä  menee hyvin, hän toivoi.  

Junioreiden SM-kultamitalin varmisti rataestekokeen jälkeen itselleen Juulia Savonlahti hevosellaan Raeggie. Hopeaa saavutti Marianne Vainionpää ja September ja pronssille ylsi Hannah Thule Ladingnacilla. Kuvassa vieressä juniorikultaa voittanut Juulia Savonlahti
Ypäjän Karuson kanssa.

- Hevonen oli tänään hyvässä vireessä eikä se ollut yhtään väsynyt maaston jälkeen, Savonlahti totesi. Esteelle numero kahdeksan tuli huono lähestyminen, mutta hevonen pelasti minut. Raeggie on 7-vuotias Pantsun kautta ostettu hevonen, se on ollut minulla nyt 1,5 vuotta. Piia on kouluttanut hevosta 2,5-vuotiaasta asti, jatkoi Savonlahti.





Matti Kanto, vasemmalla, palkittiin vuosikymmenten aikana tehdystä arvokkaasta tuomarityöstä.

Tulokset

Luokka kenttäratsastuksen SM, seniorit, Prix de Abecita & Just For Me, 6 lähti
1) Piia Pantsu / Ypäjä Karuso 46,6, 2) Jani Laurikainen / Examen 92,0 3) Perttu Puranen / Kuldbjerg Maya 93,4

Luokka kenttäratsastuksen SM, nuoret, 4 lähti
1) Laura Koivula / Preismann 75,0, 2) Sanna Siltakorpi / Lucky Accord 76,7, 3) Anna-Riikka Sulander / Lorenzo III 85,5, 4) Kira Kinnunen / L'Aquila 98,6,

Luokka kenttäratsastuksen SM, juniorit, 24 lähti
1) Juulia Savonlahti / Raeggie 59,6, 2) Marianne Vainionpää / September 62,1 3) Hannah Thule Ladignac 64,1

Keravan kaikki tulokset: http://kipa.ratsastus.fi / kenttäratsastus / Kerava
Lisätietoja Piia Pantsusta: www.piiapantsu.fi

Teksti Anna Svensk / PS
Kuvat Marcus Westermark