Solmut auki -neuvontahanke käynnistyy hevosalalla

18.1.2018

Tiedote ja kuva Suomen Hevostietokeskus ry

Solmut auki -neuvontahanke käynnistyy hevosalalla

Suomen Hevostietokeskus ry toteuttaa hevostalousalan toimijoille suunnatun neuvontapilotin yhteistyössä jäsenliittojensa kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää hevostalousalan neuvonnalle uusi malli, jossa digitaalinen neuvonta ja erityisasiantuntijoiden sekä alueellisten toimijoiden osaaminen yhdistetään hevostalousyrittäjien ja tallityöntekijöiden työhön liittyvien ajankohtaisten kysymysten ratkaisemiseksi.

Demotilaisuuksissa, jotka järjestetään hevosjalostusliittojen alueilla, perehdytään mm. hevosen valmennukseen, hevosen rakenteeseen ja jalkaterveyteen sekä palo- ja liikenneturvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin. Digitaalisia tietomateriaaleja lähetetään kuukausittain alan toimijoille (videolinkit ja tietosivut). Materiaalit käsittelevät mm. kuivikehuollon kustannuksia, hevosten terveyttä ja ruokintaa, tarhojen ja laitumien sekä urheilualueiden hoitoa sekä talli-ilman laatua ja ilmanvaihtoa.

Hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Pilotti on suunnattu kyseisten ELY-alueiden talliyrityksille ja niiden työntekijöille, hevosalaan liittyvien palvelujen tuottajille sekä neuvojille. Osallistujille toimitettava sähköinen materiaali sekä neuvontatilaisuuksiin osallistuminen on ilmaista. Hanke päättyy keväällä 2019.

Kuvateksti: Tarkemmat tiedot Solmut auki -hankkeen tilaisuuksista julkaistaan alueen hevosjalostusliittojen ja Hevostietokeskuksen facebook-sivuilla. Hankkeen tiedotuslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen hevostietokeskus@hevostietokeskus.fi (paikkakunta mainittava ilmoittautumisen yhteydessä).

Lisätietoja:

Hanke ja sähköinen materiaali: Projektipäällikkö Sanna Airaksinen, Suomen Hevostietokeskus ry (sanna.airaksinen@hevostietokeskus.fi)