Sophia Jurmo Kenraalin maljan voittoon Hangossa

30.7.2022

Hangon SeaHorse Weekissä kilpailtiin lauantaina kahden vuoden tauon jälkeen nuorten (U25) ratsastajien Kenraalin malja -kiertopalkinnosta 135-tasolla, luokassa Prix de WHG Equine Sport Performance. Luokkavoittoon ratsasti Jukka Rantanen (Cadanz) ja toiseksi sijoittunut Sophia Jurmo (Helianthus) nappasi Kenraalin maljan. Luokan kolmas oli Maija Yli-Huhtala (Birchcape's Wonderland).

Sophia Jurmo ja Helianthus. Kuva SHW/Susa Laine.

 

Tiedote Minna Ruolanto/SeaHorse Week

"Tänä vuonna mä päätin, että kolmatta kertaa en Johnille (Antell) häviä ainakaan ajassa. Tämä hevonen on todella mahtava, se jaksaa kuuminakin kilpailupäivinä ja siihen voi aina luottaa", Jurmo kertoo ja kiittelee kilpakumppaniaan.

Sarjakilpailuja päivän ohjelmassa oli kaksi: Amatöörisarja ja Mini Grand Prix.

Amatöörisarjan 120-tasoinen osakilpailu tarjosi jännitystä alusta loppuun. Luokan ensimmäisenä lähtenyt Ida Repo (Prima Mia) ratsasti nopean tuplanollan, luokan puolivälin jälkeen Jutta Nuuttila (Fiona) oli maalissa vain muutaman kymmenyksen Repoa hitaammin ja aivan luokan lopussa Sanni Kämi (Caracas) sai yleisön pidättämään hengitystään - ei ollut ollenkaan selvää, ehtiikö Kämi maaliin Repoa nopeammin. Kello pysähtyikin molemmille tismalleen samaan aikaan ja luokkavoitto jaettiin. Nuuttila oli luokan kolmas.

125-tason Mini Grand Prix -osakilpailun voittoon ratsasti Aida Hämäläinen (Oxana Aeg) oli tyytyväinen rataan. "Oli kiva rata, siinä oli vähän enemmän tekemistä", tähän luokkavoittoon SeaHorse Week -urakkansa päättänyt Hämäläinen tuumi.

Ensimmäinen päivän avoimista luokista, 120-tason Prix de Absolute Horse Trucks, oli jälleen Jessica Aminoffin (Billnäs Sandrino) juhlaa. Parivaljakko nappasi jo toisen voiton tänä viikonloppuna. Aminoffin SeaHorse Week -voittoputki on kestänyt jo tovin: ratsastaja on voittanut ensimmäisen kerran Hangossa vuonna 1999 ja tuonut kotiin palkintoloimen melkein joka vuosi, kun niitä on ollut jaossa. "Jostain syystä mä ratsastan täällä paremmin kuin muualla", Aminoff pohtii.

Päivän päätösluokka oli eiliseen tapaan Janina Kvarnströmin heiniä. "Tosi hyvät fiilikset - ei oo voinut mennä paremmin täällä. Olen tosi, tosi ylpeä ja iloinen näistä hevosista", Kvarnström kiittelee kilpakumppaneitaan. Tänään voittoratsuna oli Heather Nova, jota Kvarnström luonnehtii Everestiin verrattuna herkemmäksi ja ujommaksi tyypiksi. Suunnitelmissa on vielä huomenna osallistua molemmilla 135-tason luokkiin.

Auringonpaiste houkutteli yleisön jälleen katsomoon, tapahtumassa vieraili koko päivän aikana järjestäjän arvion mukaan 1500 vierasta, lähtöjä nähtiin kaikkiaan 99.

Sunnuntai on tämänkertaisen SeaHorse Weekin päätöspäivä. Kilpailu alkaa klo 11.00.  Viikon päättää klo 13.30 ratsastettava 145-tason, kahden kierroksen Hanko Grand Prix, presented by Land Rover, Helsinki International Horse Show & GIMBER -luokkaa. Vuoden 2019 Hanko Grand Prix:n voittaja Henrikki Pajulahti (Clara de Bergerac) on ilmoittautunut huomiseen kilpailuun.

Suosittu keppihevoskisa alkaa sunnuntaina klo 11.00 ja ilmoittautuminen tapahtuu radalla puoli tuntia aiemmin. Osallistuminen on maksutonta ja radalta voi tarvittaessa lainata keppihevosen. Muina aikoina rata on avoin harjoitteluun.

Tapahtuma-alueella kävijöitä palvelevat Hankoniemen ratsastajien kisabuffetti, Smörmagasinet -ravintolateltta ja SHW Expo.

Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan kaikkina päivinä.

www.seahorseweek.fi 
SHW Facebookissa
@seahorseweek Instagramissa

Kilpailun aikataulu, lähtölistat ja kaikki tulokset: Equipe-palvelu LINKKI