Sports Business Awards 2020 – Horse Show haastaa FC Arsenalin

28.5.2020

Helsinki International Horse Show on jo kolmannen kerran tänä vuonna nimetty palkintoehdokkaaksi ympäristöohjelmansa ansiosta. Tällä kertaa kansainvälinen Sports Business Awards on nimennyt Helsinki Horse Show’n ehdokkaaksi katergoriassa Sustainability in Sport Award.

Eoin McMahon ja Chacon, kuva Satu Pirinen
Tiedote Helsinki Horse Show

Sports Business Awards palkitsee Lontoossa vuosittain urheilutapahtumia ja muita urheilun parissa toimivia tahoja useassa eri kategoriassa. Sustainability in Sport on uusi kategoria, jolla halutaan palkita toimijoita, jotka ovat ottaneet ympäristöasiat tekemisensä ytimeen. 

Horse Show on päässyt kovaan seuraan, sillä muut ehdokkaat ympäristöpalkinnon saajaksi ovat Arsenal Football Club, Formula E, The Football Association, SAILGP – Powered by NatureTM ja World Sailing. Voittaja selviää joulukuussa Lontoossa.

Ehdokkuus on pitkälti kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n ansiota. FEI on vaikuttunut Horse Show’n Jumps Green -ympäristöohjelmasta ja nostanut tapahtuman malliesimerkiksi ympäristöystävällisestä ratsastustapahtumasta.

”Onhan tämä huikea osoitus Horse Show’n ympäristöteoista”, iloitsee tapahtumajohtaja Tom Gordin. ”Keskiössä on Fortumin HorsePower lannankäsittelyinnovaatio, jossa urheilijat, eli hevoset, tuottavat tapahtuman sähköenergian. Visiomme on olla maailman kestävän kehityksen johtava ratsastustapahtuma ja tietääksemme olemme sitä jo nyt”, jatkaa Gordin.

Aiemmin tänä vuonna Sponsorointi & Tapahtumat ry palkitsi Horse Show’n pääpalkinnolla kategoriassa Vuoden kansainvälinen toteutus sekä myönsi kunniamaininnan Vuoden tapahtuma -kategoriassa. Helsinki Horse Show’n yhteistyökumppani Fortum HorsePower voitti Vuoden urheilusponsorointi -pääpalkinnon. Lisäksi Horse Show nousi kolmen finalistin joukkoon Evento Awardsin Kuluttajatapahtuma-kategoriassa. Voittajat ovat tiedossa elokuussa.

Helsinki International Horse Show on esteratsastuksen korkeimman viiden tähden maailmancupin osakilpailu ja maamme suurin sisäareenatapahtuma. Helsingin maailmancupin osakilpailu Longines FEI Jumping World Cup™ ja Land Rover Grand Prix keräävät maailmanlistan kirkkaimmat tähdet Helsingin Jäähallille. Jaossa on lähes 500 000 euron rahapalkinnot ja kansainväliset rankingpisteet. Koe jännitystä ja elämyksiä huippu-urheilun ja sykähdyttävän show’n parissa yhdessä lähes 50 000 muun kävijän kanssa.

Löydät tietoa tapahtumasta ja ohjelmasta: www.helsinkihorseshow.fi