SRL kiittää yhteistyöstä Hervé Godignonia – jatkon odotuksessa!

19.1.2018


Hervé Godignon Göteborgin EM-kilpailuissa kesällä 2017, kuva Sonja Holma.

SRL kiittää yhteistyöstä Hervé Godignonia – jatkon odotuksessa!

Ranskalainen Herve Godignon, huipputason valmentaja, pitkäaikainen edustusratsastaja ja arvostettu hevoskasvattaja, on toiminut Suomen Ratsastajainliiton esteratsastuksen maajoukkueen johtajana ja valmentajana vuosina 2013-17. Vuodelle 2018 sopimusta ei pystytty uusimaan, mutta yhteistyötä halutaan jatkaa edelleen ja Godignon nauttii esteratsastuksen maajoukkuetoiminnassa suurta arvostusta.

- Hervéllä on erittäin vahva ammattitaito ja kokemus. Hän todella hyvä joukkuehengen luoja, pystyy olemaan samalla analyyttinen ja kriittinen, mutta myös erittäin kannustava ja positiivinen. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Hervén työhön. Toivomme lämpimästi, että pystymme jatkamaan yhteistyötä myös jatkossa, esimerkiksi kun järjestämme Suomessa valmennusklinikoita, joiden vetäjänä hän on ollut hyvin pidetty, Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.

Joukkuetoiminta on liiton urheilustrategiassa tärkeässä roolissa. Esteratsastuksessa se on tarkoittanut panostusta erityisesti Nation Cup -toimintaan, maiden väliseen joukkuekilpailusarjaan.

- Edustusratsastajamme asuvat Euroopassa aika hajallaan ja monella on myös omat valmentajansa, joten Hervén valmennus on keskittynyt käytännön syistä kilpailutilanteisiin. Satsaamme edelleen Nations Cupeihin, mutta NC-projektia ei voida toteuttaa tänä vuonna valitettavasti siinä mittakaavassa kuin aiemmin. Meillä on hevostilanteesta johtuen joukkuetasolla varmoja suorittajia Juulia Jyläs sekä nyt ilahduttavan nousun viiteen tähteen tehnyt Anna-Julia Kontio, mutta lisävahvistusta tarvitaan. Lisäksi muuttuneet sarjasäännöt lisäävät ongelmatiikkaa, Ylänne toteaa.

- Resurssimme ovat rajalliset erityisesti nyt, kun edessä on tiukka MM-vuosi. Kilpailukulut Tryoniin, Yhdysvaltoihin lähdettäessä ovat mittavat, joten valintoja on valitettavasti välttämätöntä tehdä. Haluamme myös panostaa kotimaan toimintaan, että täältä nousisi uusia NC-tason ratsastajia. Hervé on ollut kiinnostunut myös valmennus- ja kilpailujärjestelmämme kehittämisestä Suomessa, toivon mukaan voimme käyttää häntä edelleen jatkossa asiantuntijana useammassakin roolissa.