SRL:n seuratoiminnan ohjausryhmän iltatee-webinaarien sarja tavoitti upeat 241 seuraa

20.12.2022

Seuratoiminnan ohjausryhmän iltateewebinaarit keräsivät vuonna 2022 upeat 241 seuraa yhteen kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan niin ajankohtaisista kuin aina tarpeellisista aiheista. Tänä vuonna osallistujia oli kaikilta SRL:n alueilta yhteensä 820 henkeä. Seurojen aktiivien ja jäsenten lisäksi osallistujia 13 tapahtumassa oli muun muassa Hevostietokeskuksesta, Hippoliksesta, Hevosopistolta, Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitosta, Finland Horse Show’sta sekä Pohjois-Hämeen ravinaisista.

Kuvituskuva kuvattu joulukuussa 2022 SRL:n jäsentalli Tuomarinkylän ratsastuskoulun opetushevosesta. Kuva Laura Laakso SRL

 

”Suurkiitos kaikille ratsastuksen seuratoimintaan tänä vuonna osallistuneille. Yhteisömme tarvitsee uusia tapoja kohdata jäseniä sekä kehittää toimintaa ja osaamista. Iltateewebinaarien sarja on tässä onnistunut. Lajimme rakentuu aktiiviselle ja laadukkaalle seuratoiminnalle, ja tätä pyrimme liitossa niin vapaaehtois- kuin henkilöstövoimin tukemaan”, kiittää Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

Iltateehetkien aiheina kuluneena vuonna oli muun muassa vastuullisuus, viestintä ja sosiaalisen median hyödyntäminen seurojen toiminnassa, vapaaehtoisten palkitseminen sekä turvallisuusteemoja. Yhdessä toimiston edustajan kanssa järjestelyistä vastanneesta seuratoiminnan ohjausryhmästä puheenjohtaja Kirsi Siivonen on innoissaan seuralaisia tavoittavan ja puhuttelevan konseptin löytymisestä.

”Olemme seuratoiminnan ohjausryhmässä olleet iloisia ja hämmentyneitä siitä, miten hienosti jäsenistö on ottanut Iltatee-tilaisuudet omakseen. Konsepti on vakiinnuttanut paikkansa toiminnassamme, ja tapahtumia tullaan jatkamaan aktiivisesti myös ensi vuonna”, Siivonen tiivistää tunnelmia vuodesta.

”Meille on ollut tärkeää teemoja valitessamme kuunnella jäsenistöä, joten Iltateet tulevat jatkossakin olemaan mielenkiintoisia ja monipuolisia. Alkuvuoden aiheita ovat muun muassa kuntapäättäjiin vaikuttaminen, yhdistysten riskien hallinta sekä seurojen nuorten hallitustoiminnan esittely”, valottaa Siivonen ohjausryhmästä jatkoa.

 

”Olemme seuratoiminnan ohjausryhmässä olleet iloisia ja hämmentyneitä siitä, miten hienosti jäsenistö on ottanut Iltatee-tilaisuudet omakseen. Konsepti on vakiinnuttanut paikkansa toiminnassamme, ja tapahtumia tullaan jatkamaan aktiivisesti myös ensi vuonna

 

Seuratoiminnan superviikko toi upeasti esiin seurojen toimintaa marraskuussa

Ratsastajainliiton seuratoiminnan superviikko järjestettiin toistamiseen tänä vuonna. Viikolle 31.10.–6.11. sijoittunut kampanja keräsi pelkästään Instagramissa yli 280 julkaisua tunnuksella #superviikko2022. Ratsastajainliitto julkaisi paitsi omia aiheeseen liittyviä, niin myös seurojen julkaisuja omilla alustoillaan. Ratsastusseurat osallistuivat innokkaasti sosiaalisen median viestintäkampanjaan, jossa monipuolinen, koko maamme kattava seuratoiminta tuli hienosti ja värikkäästi esiin. Seurat kertoivat liiton jokaisen päivän aluksi esittelemästä aiheesta, mutta myös runsain sanoin, kuvin ja videoin muusta toiminnastaan, arvoistaan, tapahtumistaan, hevosistaan, seuratoimijoistaan sekä kiittivät ja toivat tutuiksi vapaaehtoistoimintaa.

Seuratoiminnan ohjausryhmän varapuheenjohtaja Marja Nuuttila toimi aktiivisesti kampanjan parissa.

”Seuratoiminnan superviikko -viestintäkampanja järjestettiin nyt toista kertaa ja se näkyi ilahduttavan vahvasti liiton, alueiden ja seurojen somekanavissa. Haastoimme seuroja eri teemoilla kertomaan muun muassa hevostaitokerhoistaan, parhaimmista kisamuistoista sekä ihan seurojen konkreettisista asioista, kuten hallituksen toiminnasta”, Nuuttila kertaa.

Ratsastusyhteisön vahvuus näkyi myös sosiaalisessa mediassa.

”Seurojen somepostauksissa ja videoissa näkyi vahvasti yhteisöllisyys, yhdessä tekemisen riemu sekä hevosen merkitys eri ikäisiä yhdistävänä tekijänä. Superviikon julkaisuista näkyikin, miten tallilta oli löytynyt monelle uusia ystäviä, kavereita ja se oma ”heppaperhe”. Sosiaalisen median kampanjaan osallistui seuroja etelästä pohjoiseen, ja tämä onkin hieno muistutus meille, että ratsastusyhteisö kattaa koko maan. Ensi vuonna mennään taas yhdessä, sillä viestinnän superviikkoa vietetään seuraavan kerran 6.-12.11.2023.”, lopettaa Nuuttila.

 

Iltateewebinaarit ovat vaihtelevista ajankohtaisista teemoista järjestettäviä keskustelevia luentotilaisuuksia, jotka ovat avoimia kaikille Ratsastajainliiton seurojen jäsenille. Iltateet toteutetaan Teams-yhteydellä. Tilaisuudet järjestää SRL:n seuratoiminnan ohjausryhmä yhdessä toimiston edustajan kanssa. Iltatee-tilaisuudet jatkuvat vuonna 2023.

Seuratoiminnan superviikko järjestetään ensi vuonna 6.-12.11.2023. Seurojen hienoa toimintaa on kumminkin ilo seurata myös läpi vuoden. Pidetään sosiaalinen media yhdessä hevosaktiivisena.