Stable Nova avaa kilpailukautensa 24.-25. huhtikuuta

24.4.2021

Hyvinkään Hyyppärässä kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina esteratsastuksessa, kun Stable Nova avaa ovensa kilpailijoille talvitauon jälkeen. Kahden päivän aikana luokkia hypätään seura-, alue- ja kansallisella tasolla 80-130 cm korkeuksilla.

Suomen Ratsastajainliiton hallitus antoi torstaina 8. huhtikuuta päätöksensä, jonka mukaan kilpailutoiminta voidaan aloittaa säädellysti 12. huhtikuuta alkaen epidemiatilanne huomioiden. SRL:n ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamien määräysten puitteissa esteratsastuksen kilpailukausi päästään aloittamaan Hyvinkään Stable Novassa 24.-25.4.

Kaksipäiväiset kilpailut toteutetaan ratsastajien ja estekomitean toiveesta. Koronaviruksen vuoksi viivästynyttä kilpailukauden aloitusta ei haluttu pitkittää pidemmälle kevääseen.

”Olemme innoissamme päästessämme aloittamaan kilpailukauden jo näin huhtikuun lopulla. Haimme AVI:lta lupaa järjestää kilpailut 250 ratsukolle päivässä, ja luokkia on tarjolla seura-, alue- ja kansallisella tasolla aina 80cm alkaen 130cm korkeudelle saakka”, kertoo Stable Novan kilpailuiden johtaja Hanna Harjuvaara.

Tapahtumajärjestäjän vastuulla on aiempaakin tarkempien suunnitelmien laatiminen kilpailupäivien turvallisesta toteuttamisesta nyt, kun Covid-19-virus ja EVH-1-virus jylläävät maailmalla. Stable Novassa noudatetaan tarkasti SRL:n ja AVI:n ohjeistuksia epidemian leviämisen ehkäisemiseksi, ja suunnitelmat kilpailujen osalta on tarkistettu Keski-Uudenmaan Soten toimesta. Kilpailijoita kehotetaan erityiseen huolellisuuteen, ja kilpailuihin osallistuville hevosille suositellaan herpesrokotusta.

”Jokaisen osallistujan vastuulla on kiinnittää huomiota ohjeistuksiin, joista olemme informoineet kilpailijatiedotteen lisäksi Facebook-sivuillamme. Olemme mm. rajanneet kilpailualueelle pääsevien henkilöiden määrää hevoskohtaisesti, porrastaneet radankävelyyn pääsevien ratsastajien määrää turvavälit säilyttääksemme ja muuttaneet kansliassa asioinnin etäyhteyksin toteutettavaksi”, Harjuvaara jatkaa.

Huhtikuun lämpötilat sallivat ulkokauden avauksen, joten kilpailuluokat hypätään ulkokentällä. Verryttely tapahtuu Stable Novan maneesissa, joka on ainoa osallistujille avoinna oleva sisätila. Osallistujien yhtäaikaista paikallaolomäärää rajatakseen kaikkia osallistujia pyydetään poistumaan

Tiedote ja kuvat Aada Lätti.

kilpailualueelta viipymättä oman suorituksensa ja hevosen asianmukaisen hoidon jälkeen. Samasta syystä kilpailuihin ei valitettavasti voida ottaa yleisöä.

”Toivomme pääsevämme järjestämään kilpailuja ilman virusrajoitteita mahdollisimman pian kuluvan vuoden aikana siten, että myös yleisö pääsee nauttimaan tapahtumista. Tässä vaiheessa tarjoamme kilpailut katsojien kotisohville Haven Liven välityksellä”, Harjuvaara kertoo. Live on katsottavissa YouTubesta.

Kilpailut alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 9 ja päättyvät alustavien aikataulujen mukaan vasta iltamyöhään. Tarkemmat aikataulut, ohjeistukset ja lähtölistat ovat katsottavissa Equipesta lauantain ja sunnuntain osalta.