Stegars tähtää EM-kisaan

1.6.2010

Hamina Bastioni Horse Festival 15.-17.6.

Terhi Stegars tavoittelee EM-rajan ylitystä

Ammattiratsastaja Terhi Stegars valmistautuu Hamina Bastionin kisaviikonloppuun iloisena ja odottavana. Takana on vakavan loukkaantumisen aiheuttama usean kuukauden kilpailutauko. Viime viikonloppuna Laakson PM-kilpailuissa radoille palannut Stegars tavoittelee Haminassa kauden toista EM-rajan ylitystä.

- Kilpailen Tapiola Grand Prixssä ja Kürissä 12-vuotiaalla venäläisellä Valetilla. Päätavoitteeni on 64 prosentin ylitys Grand Prixssä. 14-vuotias Filur puolestaan starttaa torstaina pienempää kierrosta, ja lauantaina Pas de Deuxtä. Viime viikonlopun helteiden jälkeen Haminan kolea ilma sopii minulle ja vanhemmille konkareilleni paremmin, Stegars kertoi.

EM-rajan ylittämisen mahdollistaa luokkia arvosteleva kansainvälinen O-tuomari Ghislain Fourage. Yli 64% tulos vaaditaan juuri häneltä. Stegars ei piittaa siitä, kuka tuomarina ja tai katsomossa istuu.

- On tärkeää lukea tuomareiden arvostelupöytäkirjoissa antama palaute. Niistä näkee myös hieman, mitä asioita kukin tuomari suorituksessa arvostaa. Mutta en minä tuomareita jännitä. Olen niin itsekriittinen, että kun minä olen suoritukseeni tyytyväinen, on silloin varmasti myös tuomarikin, Stegars nauraa.

Lauantaina Stegars nähdään radalla myös hieman toisenlaisissa merkeissä. Suomenhevosilla uransa aloittanut ja suomenhevos-faniksi itseään kutsuva Stegars esittää silloin helppo A -tasoisen kürin suomenhevosoriilla Sumiainen. Se on Anjalankoskelainen kantakirjaori.

- Ehdin ratsastaa sillä pari kertaa. Käytän näytöksessä oppilaani kür-ohjelmaa ja musiikkia. Suomenhevoset ovat luotettavia, mutta eivät rakenteen ja liikkeiden vuoksi kykene kilpailemaan vaativaa tasoa korkeammissa luokissa.

Suomenhevoset näytösten tähtinä
Näytösten päätähtinä loistavat suomenhevoset esiintyvät joka päivä. Perjantaina valjakkoajon MM-mitalisti Heidi Sinda esittää Päivi Sillanpään ja Pikku-Petdon ja Ulla Kemppaisen/Maija Vepsäläisen ja Jyminän kanssa valjakoiden Pas de Deuxn. Iltapäivällä suomenhevoskulkue kiertää Haminassa, ja illalla Heidi Sinda kumppaneineen esittää neljän suomenhevosen katrilliesityksen.

Lauantaina Nation Racessa huippuratsastajat kilpailevat suomenhevosilla leikkimielisessä joukkue-estekilpailussa. Sunnuntain ohjelmaan kuuluu kilpailu Kari Vepsän ja quarterhevosen sekä Heidi Sindan (valjakolla) välillä. Viikonlopun päättää valjakoiden Pas de Deux.

Kansainväliset luokat alkavat perjantaina.

Lisätietoja www.helsinkihorseshow.fi/bastioni
Teksti Kati Hurme-Leikkonen
Kuvat Marcus Westermark