Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea loistivat Ainossa

29.9.2018

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea voittivat Ainon kouluratsastusillan grand prix vapaaohjelman. Elina Vilén ja Princess Passion puolestaan olivat parhaat Dressage Future Cupin finaalissa.

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea loistivat Ainossa

Stella Hagelstam ja tamma New Hill Julitrea ihastuttivat ja vakuuttivat sekä tuomariston että yleisön Grand Prix vapaaohjelmallaan musiikilla. Ratsukko voitti luokan ylivoimaisesti tuloksella 76,870 prosenttia. Tuomariston puheenjohtaja Paula Nysten kehui ratsukkoa illan tähdeksi.

- Ratsukko teki rikkeettömän ja tasapainoisen ohjelman, jossa oli vaikeutta ja yhdistelmiä. Stella näytti siltä, että suoritus tuntui hyvältä, ja se myös näytti hyvältä. Myös ulkomainen tuomarimme Kurt Christensen piti paljon ratsukosta.

Anna von Wendt nousi Denzelillä toiseksi tuloksella 70,300 prosenttia ja sai myös Nysteniltä kiitosta hyvästä työskentelystä. Perjantai-ilta pyhitettiin Ainon ratsastuskeskuksessa kokonaan kouluratsastukselle, ja areenalla nähtiin maajoukkuetähtien lisäksi nuoria nousevia kykyjä. Eri ikäluokille tarkoitetun Dressage Future Cupin finaalissa nähtiin myös näyttäviä vapaaohjelmia, joissa musiikki todella nosti ja kuljetti ratsukoiden suorituksia näyttävimmiksi. Kukin ikäluokka esitti oman tasonsa vapaaohjelman ja kilpaili toisiaan vastaan.

Finaalin voitti juniori Elina Vilén hevosella Princess Passion vahvalla tuloksella 70.865 prosenttia. Poniratsukko Jenni Silventoinen ja Hazelberg's Macho jäi niukasti toiseksi (70.290).

- Kärkiratsukot olivat todella taitavia. Hevoset liikkuivat pirteästi ja energisesti ja ratsastajat olivat taitavia. He esittivät oman tasonsa tekniset ja vaativat liikkeet hyvin, ja suorituksissa oli hyvät koreografiat, Nysten kuvailee.

Esteratsastus huipentuu Mastersiin ja Mercedes-Benz Grand Prix´hin

Aino Mastersin kahden tähden kansainväliset esteratsastuskilpailut alkoivat jo torstaina, jolloin kilpailtiin jopa 140 cm korkeudella. Vauhdikkaan aikaratsastusluokan voitti Viron Kullo Kender Artaksella. Myös perjantain pääluokka 135 cm tasolla meni Viroon, kun Gunnar Klettenberg oli luokan nopein B Captain Normanilla.

Lauantai-ilta huipentuu jännittävään korkeushyppykilpailuun Mastersiin, jossa estekorkeus nousee joka kierroksella. Viikonlopun pääluokka, 145 cm Mercedes-Benz Grand Prix alkaa sunnuntaina 30.9. klo 15. Ratamestarina on hollantilainen Quintin Leon Maertens.

Katsojille on vapaa sisäänpääsy koko tapahtuman ajan.

NIKA Lifestyle Dressage Night
Kansalliset kouluratsastustulokset 28.9.
GP vapaaohjelma musiikilla. FEI Kür Grand Prix. 5 lähtijää ja 2 sijoittuu.
1) Stella Hagelstam, Boen Ratsastajat ry – New Hill Julitrea 76.870%, 2) Anna von Wendt, Björkboda Dressage ry/Rf – Denzel 70.300%,
Täydet tulokset: LINKKI

Dressage Future Cup Finaali, presented by UNIKULMA. 8 lähtijää ja 2 sijoittuu.
1) Elina Vilén, Nika Team ry – Princess Passion 70.865%, 2) Jenni Silventoinen, Kotkan Ratsastajat ry – Hazelberg's Macho 70.290%,
Täydet tulokset: LINKKI

TULOKSET
Kansainväliset esteratsastustulokset: LINKKI
Kansalliset esteratsastustulokset:LINKKI
Kansalliset kouluratsastustulokset: LINKKI

OHJELMA CSI2*
Su 30.9.
9.00 130 cm prix de VEROPALVELU SOFIA
11.20 130 cm prix de KRAFFT
15.00 145 cm Grand Prix prix de MERCEDES-BENZ, kaksi kierrosta

Kilpailun kotisivut: http://ainomasters.fi/
Järjestäjä: http://www.ratsastuskeskusaino.fi/
Livelähetys osoitteessa http://haven.fi/live/