Stella Hagelstam Suomen mestariksi FWB-tamma New Hill Julitrealla

29.8.2021

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea uusivat kolmen vuoden takaisen Suomen mestaruutensa Hyvinkäällä. Ratsukko ratsasti todella korkeat pisteet molempina päivinä ja keräsivät yhteispisteet 148.789. Hopeaa nappasi Anu Sironen FWB-ratsunsa San Quellen kanssa. Pronssin vei viime vuoden kultamitalistipari Anna von Wendt ja Denzel.

Suomen mestari Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea. Kuvat Mirella Ruotsalainen.

 

”Tein oman henkilökohtaisen ennätykseni tänään kürissä!” riemuitsee Hagelstam, joka keräsi suorituksellaan huikeat 76.310 prosenttia.

”Minulla on kaksi küria, toinen teknisesti helpompi ja toinen teknisesti vaikea. Halusin haastaa itseäni, eilen oli niin hyvä fiilis New Hill Julitrean kanssa ja se on niin paljon rennompi nivelsuitsilla, että ajattelin kokeilla. Kannatti!”

Hagelstam ja New Hill Julitrea ovat vuoden 2018 kultamitalistit. Sen jälkeen pari on tehnyt valmennuksessaan muutoksia. Suitsitus on muuttunut kangista nivelkuolaimeen mutta heillä on myös uusi valmentaja, tanskalainen Daniel Bachmann.

”Sangraal ei jää minulle enää Euroopan mestaruuksien jälkeen. Mietin Danielin kanssa, että millä nyt Pariisiin. Daniel vain tokaisi, että no onhan sinulla Juulia. Totta, eihän ajatus mahdoton ole!” tuumaa Hagelstam.

Vaikka FWB-tamma New Hill Julitrea on tuolloin jo 19-vuotias, se on Hagelstamin mukaan niin hyvässä kunnossa ja säästeliäästi ratsastettu, että ikä jää vain numeroksi. Myös ensi vuoden MM-kilpailuja ratsastaja pitää mahdollisena hevosen kanssa.

 

Anu Sironen ja San Quelle.

 

Hopeaa ratsastanut ypäjäläinen Anu Sironen on todella iloinen kilpailunsa tuloksesta Hyvinkään Urheiluratsastajien järjestämissä kilpailuissa Hyyppärässä.

”Enhän minä tällaista olisi ikinä odottanut. Ei minulla liiakseen GP-ratoja takana ole, ja emmin tännekin tuloa vielä viime viikolla. Mutta kiva näin”, naurahtaa Sironen.

11-vuotias FWB-tamma San Quelle on Sirosen itse kasvattama ja kouluttama. Se ei ratsastajan mukaan ole ehkä se laadukkain yksilö, mutta kovin yritteliäs ja kaikin puolin ihana hevonen on kuitenkin kyseessä.

”San Quelle on tasainen ja todella yritteliäs. Antaa aina 110 % itsestään. Ja on se parantunut paljon, mutta kyllä minä olen yllättynyt, että se GP-tasolla suorittaa näinkin hyvin.”

Tutkijana päivätöitä tekevä Sironen on sopinut kolmen vuoden työsopimuksen Englantiin ja ottaa matkalle hevosensa mukaan. ”Ajattelin käyttää tilaisuuden hyväksi ja suunnata Kyra Kyrklundin treeniin. Olen aiemmin työskennellyt Kyralla neljä vuotta. Nyt hevoseni muuttavat ehkä eri tallille, mutta aion käydä Kyran valmennuksissa.”

Anna von Wendt ja Denzel.

 

Myös pronssimitalin saaneen Anna von Wendtin hevonen Denzel on jo 19-vuotias. Luottoruuna on tällä kaudella väläytellyt upeita suorituksia myös kansainvälisesti. Ratsukko on varalla EM-joukkueeseen, 7.-12.9. järjestettävään tapahtumaan Saksan Hagenissa.  

 

Kouluratsastustulokset 29.8., vain sijoittuneet
Hyyppärä, Hyvinkää
Suomen mestaruus
8 lähtijää ja 2 sijoittuu.
Kultaa Stella Hagelstam – New Hill Julitrea, Boen Ratsastajat 148,8
Hopeaa Anu Inkeri Sironen – San Quelle, Ypäjän Ratsaastajat 138,9
Pronssia Anna Von Wendt, Björkboda Dressage – Denzel 136.5

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/607077

Tiedote SRL/Milja Marttinen