Suomalaiset onnistuivat ohjelmissaan vikellyksen PM-kilpailuiden kakkospäivänä

8.7.2023

Suomalaiset onnistuivat ohjelmissaan perjantaina vikellyksen PM-kilpailuissa. Seniorit Vuokko Toivanen ja Jessica Laxén pitävät kärkisijoja perusliikkeiden ja teknisten ohjelmien jälkeen. Toivanen johtaa luokkaa huimilla pisteillä 7,059 ja Laxén on toisena pistein 6,263. Vikellyksen PM-mitalistit ratkeavat parhaillaan käynnissä olevien vapaaohjelmien jälkeen.

Suomen joukkue PM-kilpailuiden avausseremoniassa. Kuva Oona Pekkala

 

Tiedote Emma Pakkanen 

Nuorten Anna Kivistö teki onnistuneen teknisen ohjelman ja pitää kolmatta sijaa pistein 6,929. Seniorit ja nuoret esittävät lauantaina vielä vapaaohjelmat. PM-tittelit jaetaan kolmen ohjelman yhteistuloksen perusteella.

Suomalaiset lapset ja juniorit ovat myös kiinni kärkikahinoissa. Neea Kostiainen johtaa lasten luokkaa pisteillä 6,992. Veera Palomäki on neljäntenä ennen lauantain finaalia pistein 6,739.

Juniori Iira Vesterinen on toisena pistein 7,163 ja Pinja Nykänen 6,893 on neljäntenä. Lapsista ja junioreista finaalikierroksella starttaa puolet lähtijöistä. Junioreiden finaalissa nähdään seitsemän suomalaista ja lapsien finaalissa viisi.

Perjantaina saatiin päätökseen kansalliset luokat, joissa kilpaili suomalaisia. Lasten 1* kansallisen luokan voitti Noona Matintupa pistein 5,603. Vieno Räisänen oli junioreiden 1* luokassa toinen pistein 5,832.

Täydet tulokset: http://www.oxygeneiv.se/voltige/index.html