Suomalaismenestystä Pohjoismaiden suurimmissa reining-kilpailuissa Axvallassa

23.9.2023

Ruotsissa järjestetään jälleen Pohjoismaiden suurin reining-tapahtuma September Rundown, jossa kilpaillaan muun muassa arvokkaat Futurity luokat. Urheilijoita on ilmoittautunut lähemmäs 150 kpl, joka on näiden kilpailuiden historian toiseksi suurin osallistujamäärä, pääasiassa Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Myös tanskalaisia, hollantilaisia ja saksalaisia on kisoissa mukana.

Alisa Virpi ja Gunners Doll Lena. Kuva Tomi Wuorimaa.

Tiedote Tomi Wuorimaa

Suomalaisittain ensimmäisen kilpailupäivän onnistujiin kuului ehdottomasti Alisa Virpi, joka voitti rookie professional luokan pistein 70,5 p hevosella Gunners Doll Lena. Suoritus oli tasapainoinen ja tyylikäs, tuomari palkitsi toisen spin-käännöksen +1/2 pisteellä. Rookie professional luokka on ainoastaan uran alkuvaiheen ammattilaisille tarkoitettu luokka, jossa LTE (life time earnings) raja on 5000 USD. Virpin suorituksen arvoa korostaa se, että hän sijoittui kovan ruotsalaisnimen edelle.

Luokassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuikin suomalaisille tuttu ruotsalainen Josefine Blomqvist kahdella kovan luokan hevosellaan (FH Spook gotta Blair ja Ingocnito) pistein 70 ja 68,5. Nämä hevoset ovat ottaneet aikanaan voittoja muun muassa Scandinavian Derby luokissa sekä Futurityssä. Josefine toimii myös yhtenä pohjoismaiden tunnetuimpana lännenratsastuksen tuomarina.

Verona Haanpää ja Sailing Easy Sun. Kuva Siri Haanpää.

Muihin suomalaisiin onnistujiin kuului myös Verona Haanpää, joka päihitti omissa luokissaan lähes kolmekymmentä kilpailijaa. Sijoitus oli toinen sekä NRHA Sweden Rookie (135,5 p) että NRHA ride and slide youth (135,5 p) luokissa hevosella Sailing Easy Sun.

Kari Vepsä sijoittui intermediate non pro luokassa kuudenneksi hevosellaan GK Puro Pepp pistein 69,5. Kari kertoi olevansa tyytyväinen kokonaisuuteen, koska on tehty kovasti töitä, jotta tänne Ruotsin kisoihin on päästy ja saavutettu pohjoismaisittain hyvää suoritustasoa.

*Life time earnings, lukemalla osoitetaan ratsastajan koko uran aikana kertynyt voittorahojen määrä ja siten se kuvaa ratsastajan kokonaismenestystä lajissa.

Scandinavian Futurity ja September Rundown Axvallassa Ruotsissa 20.-24.9.2023