Suomalaisratsastajat hyvillä mielin Horse Show'ssa

17.10.2018

Helsinki International Horse Show'n ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa keskiviikkona kuultiin luottavaisia ja iloisia suomalaisratsastajia.

Vasemmalta Antell, Tallberg, Talvio, Kontio, Broända, Ehrnrooth, von Wendt, Fabricius-Bjerre, Hagelstam ja Ruoste. Kuva: SRL/Katri Klinga

Anna-Julia Kontio kertoi Horse Show'n olevan hänelle aina vuoden kohokohta. Hänen tavoitteensa ovat vähintään samat kuin viime viikonlopun menestyksekkäässä Oslossa. Kontio ei ole vielä päättänyt kumman hevosistaan valitsee pääluokkiin. Ornellaian kanssa hän alkaa päästä fiilikseen ja Fardon taas on vanha tuttu. 

Emma Broända tavoittelee ykköshevosellaan Norriksella lähinnä kokemusta viiden tähden tasolta. Juniper Romeolla hän aikoo ratsastaa 140 cm tasolla kunnolla kilpaa. 

Marina Ehrnrooth hakee hevoselleen Evli Ellingtonille jäähallista lisää nopeutta. 

Yhtä tähteä hyppäävä John Antell kertoi hevosensa olevan nopea ja varovainen. Urheilukoulusta kisoihin saapunut nuori mies odottaa innolla tulevaa kisaviikonloppua. 

Emma Tallberg kiitteli Anna-Julia Kontiolta saamaansa valmennusapua. 

Eveliina Talvio puolestaan hyppää ensimmäistä kertaa viittä tähteä Horse Show'ssa. 

Kouluratsastuksen taso on kova

Hallitseva kouluratsastuksen Suomen mestari Stella Hagelstam ei aio ottaa paineita, vaan aikoo mahdollisesti ratsastaa hieman jopa riskillä, koska kysymyksessä ei ole mestaruus- tai kvaalikilpailu. Silti Knock-Outin huutoäänestykseen hän ei uskalla herkkää punaista tammaansa New Hill Julitreaa koulutuksellisista syistä viedä.

Henri Ruoste tuo herkän ja kuuman Rossettin areenalle, eikä ole aivan varma, miten kokematon hevonen reagoi.

Siviilisäätyä vaihtanut Mikaela Fabricius-Bjerren alla on myös herkkä Belissimo L ja viikonloppu näyttää, kuinka yhteinen sävel löytyy.

Anna von Wendt lupaa olla mukana kokeneella ratsullaan myös sunnuntaina, jos sinne asti pääsee. 

Helsingin Jäähallissa nähdään upean esteratsastuksen lisäksi varmasti myös todella mielenkiintoista kouluratsastusta. 

Järjestäjän sivut www.helsinkihorseshow.fi