Suomalaisvaljakot kärjessä 3* Åstorpissa koulukokeen jälkeen

13.5.2022

Suomalaisvaljakot lähtivät Åstorpiin, Ruotsiin isolla joukkueella. Ensimmäisenä koulukokeessa aloittivat kolmen tähden kilpailijat, ja ensimmäinen osakoe sujui lupaavasti. Hevosyksiköissä MM-kilpailuihin tähtäävävät Talvikki Järvinen ja Danser T ottivat kärkitilan nimiinsä, kuten myös hevospareissa Jarmo Tauriainen ja hevoset Ignatio, King ja Kornet.

Raisa Takkinen (vas.), Talvikki Järvinen ja Jarmo Tauriainen. Kuva Anniina Poikela.

 

”Olen erittäin tyytyväinen rataan, vaikka muutama virhekin mahtui mukaan. Tavallisesti Tane seisoo pysähdyksessä kuin tatti kunnes toisin sanotaan, mutta nyt hevonen oli epätyypillisen puuhakas ja vähän kiemurteli”, Talvikki Järvinen kertoi.

”Oli mukavaa, kun [maajoukkuevalmentaja] Christian Iseli on ollut mukana. Eilen ajoin Christianin ohjauksessa ja tänään hän oli mukana verryttelyssä.”

”On hienoa, kun paikalla on niin paljon suomalaisia. Yhteishenki on mahtava ja on mukavaa, kun on niin paljon seuraa, on kiva olla kisoissa! Porukka on niin iso, että oli vaikeuksia saada kaikkia mahtumaan mukaan ryhmäkuvaan.”

 

Suomen joukkue Åstorpissa. Kuva Pink Pony Driving

 

Poniyksiköissä Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro sijoittuivat kolmanneksi.

”Koulurata meni todella hyvin, tulos oli 50,33 vp. Tulimme luokassa kolmanneksi, tosi hyvä fiilis aloittaa kisat näin! Poni oli cool. Kilpailusuoritukseen ei vaikuttanut sade ja sähköongelmat kisapaikalla. Koko kilpailualue oli eilen ilman sähköä. Muuten kisapaikka on erittäin kiva, hieno ja kompakti”, Raisa Takkinen sanoi.

”Pientä lisäjännitystä tuovat Hollannissa hajonneet vaunut, joista lenteli siellä osia pitkin vesiestettä. Varaosat saapuivat Tidaholmilta [vaunuvalmistaja Tidaholmsvagnar] tänään torstaina ja nyt alamme asentamaan uusia jarrujen osia paikoilleen. Aikaa on kaksi päivää. Onneksi Ben Simonsén, joka on Tidaholmsin Suomen edustaja, on myös mukana kisaamassa ja osaa auttaa korjaamisessa. Eikä täältä paikan päältä varmasti muutenkaan asiantuntemusta puutu!”

 

Pink Pony Driving -tiimi: Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro, huollosta vastaava Luna Suhonen (vas.) ja groomi Anniina Poikela. Kuva Pink Pony Driving

 

Ben Simonsén ja Ragyogo oli 13. hevosyksiöissä ja Mia Ventoniemi ja HS Luzille Miris ja Lizalie Miris 7. ponipareissa.

Kahden tähden luokissa kilpailevat Deilina Bishop-Westerlund ja Wikners Dragon Fly, Tove Söderholm ja Ballantine sekä Heidi Koski poniparillaan HS Choco ja Suontolan Wäinö.

Lauantaina ajetaan maraton ja sunnuntaina kilpailun päättää tarkkuuskoe.

CAI2*/CAI3* Åstorp, Ruotsi 12.–15.5.
Kansainväliset valjakkotulokset 12.5., koulukoe

CAI3*-P1 Lähti 10
1) Karina Blaabjeg - TT Calle Constantin, DEN 49
3) Raisa Takkinen - Kooihuster Harro, FIN 50.33

CAI3*-H1 Lähti 17
1) Talvikki Järvinen - Danser T, FIN 44,45
...13) Ben Simonsén - Ragyogo, FIN 67,76

CAI3*-H2 Lähti 6
1) Jarmo Tauriainen - Ignatio, King ja Kornet, FIN 51,83

CAI3*-P2 Lähti 7
1) Maria Buchwald - Bloklands Hoeve Cupido, De Klumperts Moonstar, Don, Donald, DEN 43,72
...7) Mia Ventoniemi - HS Luzille Miris, Lizalie Miris, FIN 65,63

Täydet tulokset: LINKKI

Lähtölistat ja tulokset valjakko.net ja LINKKI
Kilpailusivu Hoefnetissä