Suomelle kaksi joukkuetta Finnderbyn Nations Cupiin

1.6.2010

Ypäjän kansainvälinen Finnderby lähestyy -
Suomelle kaksi joukkuetta esteratsastuksen Nations Cupiin

Ypäjän kansainväliseen Finnderby-ratsastuskilpailuun osallistuvat maat voivat lähettää Suomeen kaksi Nations Cup -joukkuetta. Edun käyttää ainakin Suomi, ja myös Ruotsista odotetaan toista joukkuetta.

Suomen A-joukkueeseen on nimetty Raimo Aaltonen, Niklas Aromaa, Sanna Backlund, Sebastian Numminen, Emmi-Maria Ojala ja Sandra Burmeister. Suomen Ratsastajainliitto nimeää II-joukkueen ja sen vararatsukot tämän viikon aikana. Lisäksi kilpailun muihin esteluokkiin saa osallistua 24 muuta suomalaisratsastajaa.

- Uudet kärkeä tavoittelevat suomalaisratsastajat saavat hienon mahdollisuuden hankkia kokemusta "kotikentällä". Tämä on loistava näytön paikka sellaisille ratsastajille, jotka eivät tähän mennessä ole mahtuneet joukkueeseen. Voimme olla iloisia myös siitä, että meillä on jo näin monia tämäntasoisia ratsastajia joista valita, toteaa valmennuspäällikkö Aki Ylänne Suomen Ratsastajainliitosta.

- Luvassa on hieno kisa. Mukana on Suomen kärkikaartia konkareista nouseviin tähtiin. Tanskasta tulevat mm. Euroopan kärkipäässä kilpaileva Camilla Enemark sekä Andreas ja Christian Schou. Norjalaisista Jan Auen Hafskjold on maansa kansallista kärkeä ja kilpaili esim. viime syksynä Helsinki Horse Show'ssa. Virosta on tulossa mm. Suomessa jo keväällä hyvin menestynyt Andrus Kallaste, ja Ruotsin Helena Perssonkin on varsin tunnettu nimi, kertoo kilpailun johtaja Petri Meller.

Syynä kakkosjoukkueen saamiseen Ypäjälle on se, että ennakkoon ilmoittautuneista maista osa on joutunut perumaan tulonsa. Tämänhetkisen tiedon mukaan Ypäjälle tulee ratsastajia ainakin viidestä maasta. Mukana ovat Suomen lisäksi Norja, Tanska, Ruotsi ja Viro.

- Hevoshomma on herkkää, etenkin joukkuekilpailussa. Esimerkiksi espanjalaisten piti tehdä kolmen ison kilpailun turnee, mutta kahden joukkuehevosen lieväkin vamma kaataa suunnitelmat. Vajaalla joukkueella ei ole järkeä lähteä Euroopan toiselle laidalle. Ikävää, mutta ymmärrettävää, toteaa Meller.

Perinteinen Finnderby ja Mannerheim-kilpailu

Ypäjän perinteinen ratsastustapahtuma XXXV Finnderby presented by Agrimarket käynnistyy torstaina 12. kesäkuuta kansainvälisillä esteluokilla ja Mannerheim-kenttäratsastuskilpailun koulukokeilla. Perjantaina jatketaan esteluokilla ja kenttäkisan estekokeella. Päivän huipentuma on klo 14 alkava Grand Prix, jossa estekorkeus on 150 cm.

Lauantai käynnistyy klo 9 alkavalla kenttäratsastuskilpailun näyttävällä maastokokeella. Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu toteutetaan tänä vuonna kansallisena ns. kahden tähden luokkana, jonka taso on vaativa A. Toinen kenttäluokka on tasoltaan vaativa B eli yhden tähden kilpailu. Mannerheim-kilpailussa starttaavat mm. Cajus Aminoff, Laura Koivula, Jani Laurikainen, Perttu Puranen, Sanna Siltakorpi sekä Maija Yli-Huhtala. Kenttäkilpailun päätyttyä nähdään PM- ja EM-kilpailuihin tähtääville poniratsukoille tarkoitettu kutsukilpailu.

Lauantain huipentaa klo 14.30 alkava Finnderby. Perinteisessä Finnderby-luokassa ratsastettava rata säilyy vuodesta toiseen samanlaisena. Luokan vaativuus syntyy erikoisesteistä sekä radan pituudesta ja hyppyjen määrästä, jotka molemmat ovat lähes kaksinkertaiset verrattuna tavalliseen esterataan.

Sunnuntain kilpailu käynnistyy klo 10, päivän kärkitapahtuma Nations Cup alkaa klo 13.

Ratsastuksen lisäksi yleisölle on tarjolla väliaikaohjelmaa, opastettuja kävelykierroksia Siittolanmäen vanhalla alueella perjantaina ja lauantaina, mukulaparkki jne. Expo on laajempi kuin koskaan, ja ravintolapalveluja on parannettu entisestään.

Finnderbyn historiaa esitellään pienimuotoisessa kuvanäyttelyssä Derby-ravintolassa, ja speaker's cornerissa esiintyy lauantaina tunnettuja nimiä derbyvuosilta. Pääsylipulla voi samalla tutustua maksutta Suomen hevosurheilumuseoon, jonka kesänäyttelyn teemana on suomalainen olympiaratsastus kautta aikojen.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Hevosopisto Oy, ja mukana ovat myös mm. Ypäjän ratsastajat ry, Suomen Ratsastajainliitto ry ja Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI.

Tervetuloa!

Tiedote: Kirsti Piminäinen, Hevosopisto