Suomelle kaksi maapaikkaa Pariisin paralympialaisiin

4.3.2024

Suomen Ratsastajainliittoon tuli odotettu ilmoitus kansainväliseltä ratsastajainliitolta, FEI:ltä maanantaina. Suomi saa kaksi pararatsastuksen henkilökohtaista maapaikkaa Pariisin paralympialaisiin.

Katja Karjalainen ja High Flow Rion paralympialaisissa. Kuva Harri Kapustamäki.

 

Ensimmäinen paikka tuli FEI Paralympic -henkilökohtaisen rankingin perusteella Euroopan alueelta nelinkertaisin paralympiaratsastaja Katja Karjalaisen saavuttamana. Toinen paikka on yksi neljästä kiintiöpaikasta, jotka avautuivat, kun kaksi Afrikan ja kaksi Oseanian alueen maapaikkaa jäivät käyttämättä.

Pararatsastuksessa Pariisiin pääsee 60 joukkueratsastajaa ja 15 henkilökohtaista ratsastajaa. Lisäksi jaossa on vielä kolme ns. villiä korttia, joista tavoitellaan Suomelle vielä kolmatta paikkaa. Silloin Suomen kolmihenkinen pararatsastusjoukkue osallistuisi myös joukkuekilpailuun.

Parajoukkueenjohtaja Tanja Takkula riemuitsee kahdesta paikasta, mutta jännittää vielä kolmatta.

”Nyt odotamme, että saammeko vielä kolmannen paikan villillä kortilla tai jättääkö joku maa joukkuepaikkansa käyttämättä. Parajoukkueen valmistelut kauteen ovat käynnissä ja ratsastajat aloittavat kisakauden Ypäjän kansainvälisissä kilpailuissa maaliskuussa”, kertoo Tanja Takkula.