Suomen estejoukkue vahvassa kunnossa Bastioniin

1.6.2010

Suomen Ratsastajainliitto on valinnut kotimaiset edustusratsukot Hamina Bastioni Horse Festivaliin. Suomen maajoukkueen lopullinen kokoonpano vahvistuu vasta FEI Nations Cup of Finland -joukkuekisan aattona, kun Suomen kapteeni Lars Parmler vahvistaa nelihenkisen joukkueen. Hamina Bastionissa kilpailee este- ja kouluratsastajia seitsemästä maasta kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Jenny Kainulainen ja Vlas ovat tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa. Ypäjä Grand Prixn ja Turun Maljan voitot nostavat odotukset korkealle myös Haminassa. Viime vuoden Grand Prix -sarjan voittajapari, Peik Andersin ja Latania Z, aloitti tämän kauden Alahärmässä tuttuun tapaan, voitolla. Ratsukko oli myös mukana Haminan vuoden 2005 voittojoukkueessa.

Sanna Backlund ja Raimo Aaltonen ovat olleet kärkisijoilla kotimaisissa huipputapahtumissa tänäkin vuonna, ja ovat vahvoja nimiä lopulliseen joukkueeseen. Suomen joukkueen mustaksi hevoseksi voisi kutsua Ruotsissa asuvaa Satu Liukkosta, joka hyppää ensimmäisen Nations Cupinsa Drammenissa juhannuksena. Liukkonen on menestynyt alkukaudella tasaisen varmasti Ruotsin kansallisella 140-150 -tasolla.

Suomella lupaava koulujoukkue

Suomen koulujoukkue on erittäin mielenkiintoinen. Julia Alfthan vei Chirocolla sekä Grand Prixn että Kürin voitot Helsinki Horse Showssa viime lokakuussa. Onko ratsukko yhtä vahvassa vedossa Haminassa? Olympiaratsastaja Maarit Raiskio ratsastaa lahjakkaalla Znakilla ja Alexandra Malmström kokeneella Grand Prix ratsulla Mr Bean.  Ratsukko otti voiton ensimmäisessä yhteisessä Kür-luokassaan maaliskuussa Ypäjällä. Timo Rokkasen yhteistyökumppani on nyt Luitbold.

PM-mitaleiden lisäksi kouluratsukoilla on myös mahdollisuus EM-kisarajan ylittämiseen, onhan Haminassa kansainvälisesti korkeinta tasoa edustava O-luokan tuomari, hollantilainen Wim Ernes.

SUOMALAISET RATSASTAJAT HAMINA BASTIONI HORSE FESTIVALISSA

ESTERATSASTAJAT
Nations Cup -joukkue:
Satu Liukkonen -Qui Vivra Verra
Sanna Backlund - Lilli Marlen, Marko Itos Raimo Aaltonen - Eafons Polyfino, Elektra F Peik Andersin -Latania Z Jenny Kainulainen - Lena, Vlas
 
CSI-luokat
Janna Huhtanen - Sultana D, Ulrida
Sandra Burmeister - Cosiga
Joonas Vaahtera - Cincinatti
Mirella Kogelnig - Utopie
Maria Heikkilä - Caricia
Eevi-Pirre Auvinen - Big Capitol
Rosa Ruutsalo - Hopalong Cassidy
Jukka Rantanen - Artos 64
Lotta-Riikka Rintamäki - Fräulein Smilla
 
Nuorten luokat:
Petja Ahonen - Saffier
Sonja Ikonen - Cash and Flow
Maria Isolauri -Qualle
Pyry Kivikoski - Caravelle
Tuuli Leivo - Oazis
Ilona Korpelainen - Athena II
Katariina Melkkilä - Haza
Linda Palin - Termeta
Sanna Paronen - Bay Canto
Sara Vainikkala - Vriend D.D.H.
Sanna Kröger - Rallady
Olli Saalasti - Domingo II
Valtteri Reilin - Riverboy
Hassan Iber - Urvana
Andrea Kuhlefelt - Traguardo
Iida Kaikkonen - Galway Du Mesnil
Tanja Niemi - Carl
Laura Hämäläinen - I D S Sambuca

KOULURATSASTAJAT
PM-joukkue
Julia Alfthan - Chirocco
Alexandra Malmström - Mr Bean
Maarit Raiskio - Znak
Timo Rokkanen - Luitbold

Muut luokat:
Jaana Aitta - Rose Anne
Kati Koiso - Wapita

Lisätietoa:
Hamina Bastioni Horse Festival  www.helsinkihorseshow.fi/bastioni
Suomen Ratsastajainliitto ry  www.ratsastus.fi
Kansainvälinen ratsastajainliitto ry  www.fei.org
FEI Nations Cup -sarjan kalenteri ja sarjakilpailutilanne: https://admin.fei.org/Disciplines/Jumping/Results/Pages/FEI_Nations_Cup_Series.aspx