Suomen Hippoksen ratsuttajastipendit Susanna Rautaselle ja Siiri Kyrölle

28.12.2020

Suomalaiset ratsuttajat tekevät vakuuttavaa työtä maailman huipputasolle saakka.

Stidendien saajat Susanna Rautanen ja Siiri Kyrö.

Suomen Hippos lahjoitti Suomen Ratsastajainliitolle Laatuarvostelun päätteeksi lokakuussa 2020 kaksi 500 euron stipendiä jaettavaksi ratsuttajille, jotka ovat ansiokkaasti vieneet suomalaisia hevosia kasvattajilta kilparadoille. 

"Suomen Hippos ry lahjoittaa Suomen Ratsastajainliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi ratsuttajastipendin suomalaisen ratsukasvatuksen hyväksi tehdystä työstä. Ratsuttaja mahdollistaa osaltaan tavoitteellisen kasvatuksen ja mielekkään omistamisen", stipendin perusteissa todetaan.

Ratsastajainliiton lajikomiteat ehdottivat saajia ratsuttajastipendeille, minkä jälkeen SRL:n hallitus käsitteli ehdotukset ja vahvisti saajat, jotka ovat esteratsastaja Susanna Rautanen ja kouluratsastaja Siiri Kyrö.

– Ehdotuksia tuli paljon, ja ne kaikki olivat hyviä ja perusteltuja. Meillä on Suomessa on lukuisia ammattitaitoisia nuorten hevosten ratsuttajia. Susanna Rautanen ja Siiri Kyrö tekevät molemmat erittäin hyvää ja perusteellista työtä. He ovat antaneet vahvat näytöt nuorten hevosten ratsuttajina ja vieneet niitä menestyksellä kilpakentille aina nuorten hevosten MM-tasolle asti, Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula toteaa.