Suomen Ratsastajainliitto palkitsi vuoden 2009 parhaat

1.6.2010

Suomen Ratsastajainliiton palkitsi useita vuoden 2009 tärkeitä ratsastusvaikuttajia Vuoden palkittavat -juhlaillallisella lauantai-iltana Forssassa. Valinnat palkittavista teki Ratsastajainliiton hallitus jäsenistön ehdotusten perusteella. Ehdotus vuoden ratsastustalliksi tuli Ratsastajainliiton tallitarkastajilta.

Suomen Ratsastajainliiton Vuoden palkittavat 2009

Vuoden ratsastaja: Nina Fagerström
Belgiassa asuva esteratsastaja Nina Fagerström on luonut ansiokasta uraa Keski-Euroopan haastavassa kilparatsastus-maailmassa hypäten lukuisia voittoja ja sijoituksia kansainvälisissä luokissa. Fagerström on noussut suomalaisiin kärkinimiin lahjakkuudella, sisukkuudella, päättäväisyydellä ja vankalla ammattitaidolla.

Fagerström on nykyään arvostetun belgialaisen Stephex-kilpatallin pääratsuttaja ja ensimmäinen nainen tässä työssä. Hän on erinomainen esikuva kilpailu-urasta haaveileville lapsille ja nuorille.

Nina ja Talent, kuva Seppo Saarinen.

Vuoden ratsastusteko: Raimo Aaltonen ja Eafons Polyfino

Auralainen Raimo Aaltonen teki vuoden ratsastusteon voittamalla kolmatta kertaa perättäin Suomen mestaruuden oriilla Eafons Polyfino.

Aaltosen suoritus on historiallinen, ja loistava esimerkki ihmisen ja hevosen todellisesta yhteistyöstä. Kaikkiaan Aaltonen on voittanut Suomen mestaruuden jo kahdeksan kertaa.

Raimo ja Eafons Polyfino kunniakierroksella Maarianhaminan SM-kisoissa 2009. Kuva Ulla Lindgren Fagerholm.

 


Vuoden palkittavia: Mervi Jaakola, Tina Schoultz, joka toi Nina Fagerströmin äitinä paikalle tämän tervehdyksen, Mia Maukonen ja Gun-Brit Cederblom.

Vuoden hevosenomistaja: Gun-Brit Cederblom
Pietarsaarelainen Gun-Brit Cederblom on ansioitunut Klockas-ponien kasvattajana ja omistajana. Liisaamalla laadukkaita kilpaponeja hän on edesauttanut poniratsastajien kehitystä ja kisaamista aina seuratasolta maajoukkuetasolle. Cederblom on arvostettu moniosaaja ja omistautunut toiminnalle koko sydämestään.

Vuoden ratsastuksen-opettaja: Mia Maukonen
Hankolainen ratsastuksenopettaja Mia Maukonen vastaa Hankoniemen Ratsastusseuran ylläpitämän tallin toiminnasta Hangossa.

Maukonen on ollut ansiokkaasti mukana myös seuran toiminnassa ja kehittänyt samalla aktiivisesti ammattitaitoaan mm. ratamestarina. Maukonen on opastanut kaikenikäisiä ratsastajia lajin saloihin kärsivällisesti, taitavasti ja kannustaen. Maukonen huolehtii aina esimerkillisesti myös hevosten hyvinvoinnista.

Vuoden ratsastustalli: E.S. Riding Club, Anjalankoski

Anjalankoskella sijaitseva E.S Riding Club on pitkään toiminut ratsastuskoulu, jossa on pitkälle koulutettu ja kokenut henkilökunta. Tallilla kiinnitetään huomiota hevosten hyvinvointiin sekä ratsastajien hevostaitoihin.

Tallilla on huolehdittu turvallisuusasioista mallikelpoisesti. Lisäksi tallitilat ovat esimerkillisen siistit ja hyvin hoidetut. Talli toimii lisäksi hevosalan oppilaitosten näyttökoepaikkana.

Ratsastuskouluyrittäjä, valmentaja Erja Saartia otti palkinnon vastaan tallin puolesta. Hän on tullut tunnetuksi mm. Piia Pantsun opettajana.


Puheenjohtaja JP Leskinen onnittelee.

Vuoden toimihenkilö: Mervi Jaakola
Mervi Jaakola on kotikuntansa Laitilan Ratsastajat ry:n pidetty puheenjohtaja ja seura-aktiivi. Kun seura rakensi hanketuella maneesin, Jaakola otti hankkeen työtaakasta ison osan harteilleen aina rakennustalkoista TE-keskuksen neuvotteluihin asti. Jaakola on saanut seurassa paljon hyvää aikaan, hän järjestänyt mm. useita kouluratsastuskilpailuja, match show -tapahtumia ja vetänyt heppakerhotoimintaa.


SRL pääsihteeri Fred Sundwall toivotti väen tervetulleeksi.

Suomen Ratsastajainliiton Vuoden palkittavat 2009
- Vuoden ratsastaja: Nina Fagerström
- Vuoden ratsastusteko: Raimo Aaltonen ja Eafons Polyfino, Aura
- Vuoden hevosenomistaja: Gun-Brit Cederblom, Pietarsaari
- Vuoden ratsastuksenopettaja: Mia Maukonen, Hanko
- Vuoden ratsastustalli: E.S. Riding Club, Anjalankoski
- Vuoden toimihenkilö: Mervi Jaakola /Laitilan Ratsastajat ry, Laitila


Tilaisuudessa luovutettiin valiomerkit 2009 paikalla olijoille: Pirita Petäjä, Taina Kääriäinen, Ksenja Karahka, Iina Janhunen, Ben Simonsen, Katri Rosendahl, Joona Mickelsson ja Soila Lehmusvaara.

Suomen Ratsastajainliiton seurakilpailun 2009 voittajat

Vuoden Ratsastusseurakilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa, mutta toisin kuin aikaisemmin kilpailu toteutettiin siten, että palkinnot jaettiin viideltä eri osa-alueelta, jotka ovat hevostaidot ja turvallisuus, koulutukset ja tapahtumat, liikunta ja kuntoilu, harrastetoiminta sekä kilpailutoiminta. Jokainen voittanut seura palkittiin tuhannen euron stipendillä.

Kilpailuun osallistui yhteensä 52 seuraa ympäri Suomea. Kilpailu käytiin seurojen täyttämien arviointilomakkeiden perusteella. Lomakkeissa käytiin läpi seurojen toimintaa vuonna 2009 laajasti aina nuoriso-, harraste- ja kilpailutoiminnasta yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen asti.
Seurapalkintojen vastaanottajat: Pietarsaaren ratsastajat - Marjo Ylihärilä, Margareta Kultalahti, Iron Team Riders - Anu Kämäräinen, Kajaanin Ratsastusseura - Anna-Mari Parviainen, Riikka Saastamoinen sekä Kangasalan Ratsastajat - Oiva Viitanen ja Ari Eriksson.

Hevostaidot ja turvallisuus: Iron Team Riders ry
Iron Team Riders ry on reilun sadan jäsenen ratsastusseura Rautalammilla. Seura on Nuoren Suomen Sinettiseura. Seuralla on monipuolista toimintaa kaikenikäisille ja se on kiinnittänyt toiminnassaan erityistä huomiota hevostaitoihin sekä turvallisuusnäkökulmiin. Seura järjestää runsaasti koulutuksia sekä tarjoaa jäsenistölleen vankkaa yhteistyötä paikallisten ratsastuskoulujen ja tallien kanssa.

Koulutukset ja tapahtumat: Kajaanin Ratsastusseura ry
Kajaanin Ratsastusseura on 250 jäsenen aktiivinen ratsastusseura sekä Nuoren Suomen Sinettiseura. Kajaanin Ratsastusseura on toiminut seuratoiminnan edelläkävijänä usean vuoden ajan ja se on onnistunut kehittämään toimintaansa monipuolisesti kaikilla osa-alueilla. Seura erottui joukosta panostuksellaan laajamittaisiin ja monipuolisiin koulutuksiin ja laadukkaisiin tapahtumiin.
Kangasalan Ratsastajien Oiva Viitanen ja Ari Eriksson esittelevät muhkeaa shekkiään.

Kilpailutoiminta: Kangasalan Ratsastajat ry
Kangasalan Ratsastajat on yli neljänsadan jäsenen ratsastusseura, joka tarjoaa monipuolista valmennus- ja kilpailutoimintaa kaikenikäisille sekä kouluttaa jäsenistöään ahkerasti. Seura järjestää useita kilpailuja aina kilpailuharjoituksista kansalliselle tasolle asti. Seura tekee aktiivista yhteistyötä alueen ratsastuskoulujen ja muiden ratsastusseurojen kanssa.

Liikunta ja kuntoilu: Muhoksen Ratsastajat ry
Muhoksen Ratsastajat ry on noin sadan jäsenen ratsastusseura. Seura tarjoaa monipuolista liikuntaa kaikenikäisille ja se on osallistunut menestyksekkäästi Suomen Ratsastajainliiton Kuntohaaste-kilpailuun. Seura järjestää ratsastuksen ohella kattavaa oheistoimintaa ja eri lajien lajikokeiluja sekä tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Palkintoja luovuttamassa SRL:n tallivastaava Kielo Kestinmäki ja nuorisopäällikkö Nina Kaipio.

Harrastetoiminta: Pietarsaaren Ratsastajat ry
Pietarsaaren Ratsastajat ry on vajaan kahdensadan jäsenen ratsastusseura sekä Nuoren Suomen Sinettiseura. Seuran toiminta on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten harrastetoiminnan kehittämiseksi, ja näin seura mahdollistaa jäsenilleen monipuolisen ja laadukkaan harrastamisen. Seura vastaa myös Pietarsaaren Ratsastuskoulun toiminnasta.

Vuoden ratsastusseurat 2009
Hevostaidot ja turvallisuus: Iron Team Riders ry, http://itr.kotisivukone.com
Koulutukset ja tapahtumat: Kajaanin Ratsastusseura ry, www.kajaaninratsastusseura.fi
Kilpailutoiminta: Kangasalan Ratsastajat ry, http://www.kangasalanratsastajat.fi
Liikunta ja kuntoilu: Muhoksen Ratsastajat ry, www.muhoksenratsastajat.net
Harrastetoiminta: Pietarsaaren Ratsastajat ry, http://www.jpr.nu

LISÄTIETOA RATSASTAJISTA: [SISÄINEN LINKKI: Esteratsastajia -> /asp/system/empty.asp?P=1261&VID=default&SID=583874781379536&A=closeall&S=0&C=27167]
LISÄTIETOA NINA FAGERSTRÖMISTÄ: [SISÄINEN LINKKI: Nina Fagerström -> /asp/system/empty.asp?P=1474&VID=default&SID=583874781379536&A=closeall&S=0&C=27198]