Suomenhevosten Laatuarvostelu Ypäjällä viikonvaihteessa

30.9.2020

Suomenhevosten Laatuarvostelu järjestetään tänä vuonna Ypäjällä poikkeusoloissa ja poikkeuksellisena ajankohtana.

Kuva SRL / Heidi Lammi

Tapahtuma on aiemmin järjestetty Suomenratsujen kuninkaallisten yhteydessä, mutta suomenhevosten ystäville haluttiin tänä vuonna antaa enemmän aikaa rauhassa tutustua nuoriin hevosiin. Valitettavasti Covid-19 pandemia muutti tämänkin tilanteen ja Laatuarvostelu joudutaan tänä vuonna järjestämään ilman yleisöä.

– Erillinen nuorten suomenhevosten tapahtuma ei silti ole huono vaihtoehto, toteaa SuoRa ry:n puheenjohtaja Kirsti Palva.

– Moni haluaa perehtyä kunnolla nuoriin ja Suomenratsujen kuninkaallisten aikaan Hevosopistolla tapahtuu niin paljon muutakin kiinnostavaa. Toivotaan, että ensi vuonna voidaan kutsua myös yleisöä paikan päälle. Hevosten tasohan on noussut vuosi vuodelta, eli uskon vahvasti suomenhevosen tulevaisuuteen. Kun vain saisimme kilpailuihin lisää vain suomenhevosille suunnattuja luokkia, niin se tukisi myös suomenhevoskasvattajia.

Suomenhevosia on arvosteltu jo vuodesta 1994 lähtien, vuodesta 2002 Ypäjällä.

– Suomenhevoset ovat tärkeitä Hevosopistolle. Tällä perinteisellä ja arvostetulla tapahtumalla haluamme tukea ja nostaa esiin suomenhevoskasvatusta. Laatuarvostelun finaalissa on tänä vuonna mukana 65 hevosta ja jo ennakkoon tiedetään, että taso on korkea, kertoo kilpailusihteeri Hinni Koskenniemi Hevosopistolta.

–  Samaan aikaan Laatuarvostelun kanssa täällä järjestetään myös SuoRan näyttely.

Nuoria suomenhevosia arvioivat seuraavat tuomarit:

rakenne: Marianna Paavolainen

askellajikokeissa: Kerstin Nyberg, Sari Leppänen, Hanne-Mari Kiuttu

estekokeissa: Matti Eklund, Marja Tetri-Rantanen, Tarja-Tuulikki Lehtonen, Riikka Harjula

Tapahtuma alkaa lauantaina 3.10. klo 8.00, ja päättyy lauantaina n. klo 18.00. Sunnuntaina aloitetaan klo 9.00 ja tapahtuma päättyy n. klo 16.00. Hevosia arvioidaan sekä Opistohallissa että Ypäjähalleissa A ja B. Laatuarvostelun finaalin järjestää Hevosopisto yhteistyössä SuoRa ry:n ja Suomenpienhevosyhdistyksen kanssa.

Tarkemmat hevoskohtaiset aikataulut sekä listat osallistuvista hevosista:

https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/srk-laatuarvostelu/sh-laatuarvostelun-finaali/.