Suomi kuudes, Mikkonen seitsemäs

1.6.2010

Yksikkövaljakoiden MM, CH-M-A-1, Pratoni Del Vivaro Italia

Suomi oli kuudes
Arja Mikkonen ajoi seitsemänneksi


Yksikkövaljakoiden MM-kilpailu Italiassa huipentui tarkkuusajokokeeseen. Kokonaiskilpailussa paras suomalainen oli Arja Mikkonen, joka nousi  SG Oberonin kanssa seitsemännelle sijalle henkilökohtaisessa kilpailussa. Kultamitalin voitti Britannian Paul Sidewell, hopean vei Ruotsin Cecilia Qvarnström ja pronssille ajoi Saksan Dieter Lauterbach. Joukkuekilpailussa Suomi oli kuudes. Kultaa otti Britannia ennen Ruotsia ja Saksaa. Yllä kuvassa SG Oberon, Arja ja groomi Clara Romberg tarkkuusajokokeen radalla.

Suomalaisista parhaiten tarkkuuskokeessa ajoi Arja Mikkonen pudottaen yhden pallon ja saaden hiukan yliaikaa. Ben Simonsén pudotti viisi palloa, mutta selvitti radan ilman aikavirheitä. Kokonaiskilpailussa Simonsén oli 15., Sanna Tirkkonen ja Candy Boy 28. ja Michaela van Assendelft Fakirilla 52. 

Tarkkuuskokeen rata oli poikkeuksellisen vaativa, vain
yksi osallistuja selvitti radan virheittä.
- Ensi olin tyytyväinen tarkkuussuoritukseeni, koska rata oli niin hirveän vaikea, että se oli ihan ajotaitoni ylärajalla. Kun kävi ilmi, että vain yksi valjakko selvitti tarkkuusradan virheittä, aloin harmitella pudottamaani palloa, Kertoi Arja Mikkonen. Selittelyt kuitenkin sikseen, tosiasiassa hävisin mitalin koulukokeen virheisiin, jatkoi Mikkonen.

- Tarkkuusrata oli uskomattoman mutkikas ja siinä oli vaikeita vastakaarroksia. Lisäksi se oli mitattu todella niukasti. Näin yhden osan mittauksen, ja siinä tuomaristo kulki tietä noin 25 metriä normaalin ajoreitin sisäpuolelta. Sekunneiksi muutettuna 25 metriä on paljon, totesi Simonsén. Yllä Suomen maajoukkueen valmentaja Tomas Eriksson.

Yhteenvetona koko valjakkokaudesta Ben Simonsén totesi, että joukkue tarvitsee lisää kansainvälistä kokemusta. - Tällä kaudella teimme yhden pitkän kisamatkan, johon mahtui kaksi kilpailua. Olisi pitänyt tehdä vielä toinen samanlainen, jotta varmuutta ja kovuutta olisi tullut riittävästi, analysoi Ben Simonsén.

Seuraavat yksikkövaljakoiden MM-kilpailut ovat kahden vuoden kuluttua Puolassa. Esikilpailu on samassa paikassa ensi kesänä. Sinne on mentävä ja alle pari kovaa kansainvälistä kilpailua, summasi Simonsén.

Kahden viikon kuluttua Arja Mikkonen ajaa yksikkövaljakkojen Ruotsin mestaruuskilpailussa luokkavoitoista, mutta ei mitaleista. Simonsén starttaa parivaljakollaan samassa kilpailussa.

Tulokset MM-yksikkövaljakot
Henkilökohtainen kilpailu, 74 valjakkoa lähti, 65 sai tuloksen
1) Paul Sidewell / Weirbank John Britannia 128,47, 2) Cecilia Qvarnström / Sveland Marco Bay Ruotsi 128,69, 3) Dieter Lauterbach / Rheinprincess Saksa 129,28 … 7) Arja Mikkonen / SG Oberon Suomi 132,21 … 15) Ben Simonsén / Artemis Suomi 141,96 … 28) Sanna Tirkkonen / Candy Boy Suomi 150,93 … 52) Michaela van Assendelft / Fakir Suomi 174,79. Kuvassa henkilökohtaisen kilpailun mitalistit.

Joukkuekilpailu, 19 joukkuetta lähti, 18 sai tuloksen
1) Britannia 248,76, 2) Ruotsi 255,87,  3) Saksa 258,31,…6) Suomi -274,17 (Arja Mikkonen / SG Oberon, Ben Simonsén / Artemis, Michaela van Assendelft / Fakir)

Osakoetulos 3 / 3, tarkkuusajo, 74 lähti
1) Di Hayes / Hamewith Culmellie Britannia 0, 2) André Herman / Impacto Belgia 3, 3) Klaus Tebbe / Prince Saksa 3 … 14) Arja Mikkonen / SG Oberon Suomi 8,80, … 29) Sanna Tirkkonen / Candy Boy Suomi 13,91 … 33) Ben Simonsén / Artemis Suomi 15, … 62) Michaela van Assendelft / Fakir Suomi, 28,24

Lisätietoja:
MM-järjestäjän sivut www.fise.it / singles driving ch
Taustatietoja SRL:n valjakkojaoston sivulta: www.ratsastus / kilpailutoiminta / valjakkoajo
Muuta valjakkotietoa: www.hoefnet.nl ja www.valjakko.net

Kuvat Anna Vähäkuopus
Kuvien käsittely Marcus Westermark