Suomi tavoittelee esteratsastuksen Nations Cup -finaalipaikkaa 2010

1.6.2010

Suomen esteratsastusjoukkue lähtee alkavalle Nations Cup -kaudelle tavoitteenaan finaalipaikka Barcelonaan syyskuussa. Kutsu loppukilpailuun saavutettiin ensimmäisen kerran jo viime syksynä, jolloin Suomen joukkue hyppäsi Barcelonassa neljännelle jaetulle sijalle. Espanja ja Kanada saivat tuolloin voittajina paikan superliigaan.

- Hyvät kokemukset ja tulokset viime vuodelta antavat uskoa projektin tärkeyteen. Meillä on selkeä tavoite, saavuttu tulos on helposti mitattavissa ja tämä on luonnollinen tie kohti arvokilpailujoukkueiden rakentamista, toteaa Suomen Ratsastajainliiton valmennuspäällikkö Aki Ylänne.

FEI:n, kansainvälisen ratsastajainliiton, Nations Cup on esteratsastuksen kesäkauteen sijoittuva kansainvälinen kilpasarja, jossa maiden joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan GP-tasolla. Sarja pyörii Euroopassa ns. mestaruus- ja superliigatasoilla, ja mestaruussarjasta nousee vuosittain kaksi parasta superliigaan.

Uudet joukkuekapteenit Mikael Forstén ja Sanna Backlund

Joukkueenjohtajana jatkaa ruotsalainen Lars Parmler, joka saa rinnalleen uudet joukkuekapteenit. Eurooppa-joukkuetta luotsaa tällä kaudella Mikael Forsten ja Nordic-joukkuetta vetää Sanna Backlund.

- Joukkuekapteenit otettiin uutena asiana mukaan tälle kaudelle. He pystyvät raportoimaan ratsukoiden päivittäisistä tekemisistä tehokkaasti projektijohdolle ja avustamaan tarvittaessa valintakysymyksissä. Nations Cup -tason ratsukoita on vain rajoitettu määrä ja jokaisen joukkueen muodostaminen on tietysti aina oma haasteensa, mutta ratsastajien suhtautuminen joukkueessa kilpailemiseen on hyvä ja ratsastajat ovat lujasti projektin takana.

Kausi käynnistyy Lummenissa vappuna

Suomen estejoukkue joutuu ensimmäistä kertaa tuleen Belgian kovatasoisessa kilpailussa vappuviikonvaihteessa. Lummenin joukkueeseen on nimetty Mikael Forsténin ohella  kokeneet kärkiratsastajat Sebastian Numminen ja  Nina Fagerström, joiden rinnalle Eurooppa-tiimiin nousee ensi kertaa vasta 19-vuotias Anna-Julia Kontio. Varalla joukkueeseen Forsténien tallilla työskentelevä Maiju Mallat, joka teki erittäin vakuuttavaa työtä viime kaudella.

- Urheilullisesti meille on tärkeä tavoite on myös nostaa uusia ratsukoita NC-joukkueisiin, Ylänne painottaa.

Belgian Nations Cup ratsastetaan Lummenissa vappuaattona 30.4. alkaen klo 16 Suomen aikaa ja GP on vuorossa sunnuntaina klo 15. Lummenin neljän tähden kilpailujen kaikista luokista saa arvokkaita maailmanlistapisteitä, minkä lisäksi Nations Cupeissa on myös mahdollista saavuttaa arvokilpailuihin vaadittava karsintatulos.

Suomen Nations Cup -kisasuunnitelma 2010
29.4.-2.5. Lummen CSIO4*
27.-30.5. Lissabon
10.-13.6. Sopot
17.-20.6. Ypäjä
25.-27.6. Drammen
(mahdollisesti 5.-8.8. Bratislava)
Finaali  Barcelonassa Espanjassa 16.-19. syyskuuta.

Joukkueenjohtaja: Lars Parmler
Joukkuekapteenit: Mikael Forsten "Eurooppa-joukkue", Sanna Backlund Nordic-joukkue.
Projektijohto:  Kristian Nyman, Aki Ylänne, Petri Meller, Jukka-Mikael Koivisto, Lars Parmler
Ratsastajien esittelyjä: LINKKI

Suomen estejoukkue Nations Cup Belgia, Lummen 29.4.-2.5.
Mikael Forsten - St. Germain, Evli Nandele
Anna-Julia Kontio - Escape
Sebastian Numminen - Calandro 2, Lobster
Nina Fagerström - Wivina, Talent
Varalla: Maiju Mallat - Casandra Z
Joukkueenjohtaja: Lars Parmler
Järjestäjä: www.csiolummen.be