SuomiAreenalla puhutaan hevosesta!

1.6.2023

Suomalaisten hyvinvointi on laskusuhdanteessa, mutta yli puolella miljoonalla suomalaisella on hyvinvointisalaisuus: Monipuolinen, kiehtova ja puoleensavetävä – hevonen! SuomiAreenan paneelikeskustelussa pohditaan, millainen rooli hevosella voisi olla laajemmin kansallisessa hyvinvointityössä?

Kuva Suomen Hippos.

 

Suomen Ratsastajainliitto ja Suomen Hippos tuovat tämän vuoden SuomiAreenan yhteiskunnallisen keskustelun tapahtumaviikolle mukaan hevosalan mahdollisuudet olla ratkaisemassa kansallista hyvinvointikriisiä.

”Hevonen liikuttaa ja kuntouttaa, pitää toimintakykyisenä, ehkäisee syrjäytymistä ja tuo iloa. Elämme aikaa, jossa pelkästään liikkumattomuudesta aiheutuvien kustannusten arvioidaan olevan Suomessa vuosittain yli 3 miljardia euroa*, ja puhutaan jopa mielenterveyden kriisistä. On aika tuoda keskusteluun mukaan hevosalan tarjoamat ratkaisut, niin harrastamisen kuin esimerkiksi eläinavusteisen toiminnan kautta. Tietenkään hevosten hyvinvointia unohtamatta”, Suomen Hippoksen viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari taustoittaa keskustelun lähtökohtia. 

 

Paneelikeskustelussa aiheesta keskustelevat seuraavat osaajat ja päättäjät: 

•                        Hilkka Kemppi, kansanedustaja, Keskusta

•                        Riikka Juntunen, pääsihteeri, Suomen Paralympiakomitea ry

•                        Sofia Virta, kansanedustaja, Vihreät

•                        Tarja Mattsson, lehtori, Koulutuskeskus Salpaus

•                        Viena Kauppi, Teivon ravikoulu

Keskustelu järjestetään SuomiAreenan avauspäivänä tiistaina 27.6. klo 16.00-16.45 Puuvillan kauppakeskuksen lavalla (Siltapuistokatu 10-12) ja sen juontaa SRL:n tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen.

Ennen keskustelua Porin Ravit Oy:n Poniklubin ponit tuovat hevosavusteisen hyvinvointityön myös konkreettisesti SuomiAreenan yleisön ulottuville Porin Raatihuoneenpuiston eteläpäädyssä klo 13.00-15.00. 

Tutustu SuomiAreenan ohjelmaan: LINKKI

*Lähde: UKK-instituutti