Suositut koko kansan Pohjola-sarjat käynnistyvät toukokuussa – estefinaalit kilpaillaan Helsinki Horse Show´ssa!

26.4.2022

Toista kertaa järjestettävät kansalliset este- ja kouluratsastuksen sarjakilpailut ovat kaikille ratsastajille, jotka haluavat kilpailla ja kehittyä. Pohjola Vakuutuksen tukemissa sarjakilpailuissa edetään laajalta pohjalta ja eri tasoilta kohti menestystä. Suurta suosiota ensimmäisenä vuonna saaneiden sarjojen osakilpailut järjestetään maamme parhaissa kilpailupaikoissa ja olosuhteissa. Estefinaalien parhaat pääsevät näyttämään taitojaan Helsinki International Horse Show´ssa.

Pohjola Grand Prix 2021 voittajat Madis Morna ja Herbert. Kuva Heidi Lammi.

 

Pohjola Tour ja Pohjola Grand Prix -sarjojen tavoitteena on tarjota kaikille kansallisen tason ratsukoille mahdollisuus kilpailla parhaissa puitteissa, parhaita vastaan. Aina Vaativa B:stä Grand Prix küriin ja 115 cm esteradoilta 145 cm tasolle asti. Osakilpailuissa tullaan näkemään koko ikäryhmiemme kirjo, suomenhevosista ja poneista maamme kärkipareihin. Nuoret ja amatöörit saavat suoraan mallia ja oppia maamme parhailta.

Yleisölle uutta vetovoimaa

Pohjola-sarjojen kilpailuissa myös yleisö ja yhteistyökumppanit pääsevät nauttimaan uudesta sisällöstä, ilmeestä ja lajien vetovoimasta. Kilpailupaikoilla voi tutustua hevosurheiluun, varustekauppiaisiin, nauttia virvokkeita ja ruokaa ja tavata tuttuja taas pitkästä aikaa!

Pohjola-sarjat ovat myös erinomainen näyteikkuna maamme kilpahevoskannasta ja hevoskasvatuksen helmistä. Niin puoliveristen kuin suomenhevostenkin suhteen. Mukana ovat myös hurmaavat ja taitavat suomenhevoset.

Sarjat käynnistyvät Hyvinkäältä – oletko valmis

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -sarjassa kausi alkaa 20.-22.5. Stable Novassa Hyvinkäällä. Hevosopistolla Ypäjällä kilpaillaan 17.-19.6. näyttävästi sekä este- että kouluratsastuksen osakilpailut. Kolmas osakilpailu on 26.–28.8. Ratsastuskeskus Ainossa, Järvenpäässä.

 

 

Parhaat ratsukot nähdään Helsinki Horse Show´n parrasvaloissa

Semifinaali hypätään Ypäjä Horse Show´ssa hallissa 16.-18.9., jonka jälkeen parhaat jatkavat Helsinki International Horse Show´hun 19.-23. lokakuuta. Pohjola Grand Prix´n kolme parasta pääsevät Ypäjän semifinaalista suoraan osallistumaan Helsinki Horse Show´n kansainvälisiin luokkiin. Sijoille 4.-10. sijoittuneet ratsukot pääsevät mukaan Horse Show´n Pohjola Gold Grand Prix´hin.

Uusi Pohjola Gold Grand Prix Top 10 finaali kilpaillaan Helsinki Horse Show’n päätöspäivänä sunnuntaina heti maailmancupin osakilpailun, Longines FEI World Cupin, jälkeen. Karsintaluokat Top 10 -finaaliin ovat perjantaina ja lauantaina.

Pohjola Grand Prix -sarjan muiden tasojen finaaliin pääsevät sarjojen 30 parasta ratsukkoa. Finaalit käydään kahden osakilpailun ja Top 10 finaalin muodossa Jäähallissa. Sarjan kymmenen parasta suomenhevosta pääsee mukaan lauantai-iltana 100 cm korkeudella hypättävään Pohjola Suomenhevosten Grand Prix Top 10 Finaaliin.

Pohjola Grand Prix -sarjassa 2022 on viisi sarjaa. Pääsarja on 145-tasolla hypättävä Pohjola Grand Prix. Muut sarjat ovat Pohjola Silver Grand Prix (135 cm), Pohjola Bronze Grand Prix (125 cm) ja Pohjola Small Grand Prix (115 cm). Suomenhevosille avoin Pohjola Finnhorse Grand Prix hypätään tänä vuonna 100 cm korkeudella.

 

Pohjola Grand Tour 2021 voittaja Anu Sironen ja San Quelle. Kuva Hanna Heinonen.

 

Kouluratsastuksessa kilpaillaan neljä osakilpailua ja finaali

Kouluratsastuksen Pohjola Tourissa on neljä osakilpailua ja finaali kilpaillaan lokakuussa Ypäjällä. Sarja alkaa DTT Spring Dressage at Stable Nova -kilpailulla 28.-29.5. Hyvinkäällä. Hevosopistolla Ypäjällä kilpaillaan 17.-19.6. näyttävästi sekä koulu- että esteratsastuksen osakilpailut. Perinteikäs Laakson ratsastusstadion kokoaa kouluratsastajien parhaimmiston 30.-31.7.  Helsinkiin. Viimeinen osakilpailu on 6.–7.8. WHD Gårdissa, Woikoskella. Ypäjän Hevosopiston finaaliin pääsee jokaisen sarjan viisi parasta ratsukkoa.

Pohjola Tourissa on neljä sarjaa, Pohjola Grand Tour Intermediaire A-II tasolla, Pohjola Small Tour PSG ja Intermediare I-tasolla, Pohjola Rising Star Tour Vaativa B-tasolla ja Pohjola Finnhorse Tour Helppo A-tasolla. Finaaleissa ratsastetaan jokaisen tason Kür musiikilla.

 

Elisabet Ehrnrooth ja Daytona. Kuva Hanna Heinonen.

Aim high - elämä hevosten kanssa on mielenkiintoisempaa, turvallisempaa ja palkitsevampaa silloin, jos haluat kehittyä – olitpa millä tasolla tahansa.

Have fun - hevosharrastuksen ja kilpaurheilun pitää olla myös hauskaa. Rento ja suvaitsevainen asenne ei ole tavoitteellisuuden vastakohta.

Think green – tavoittelemme ympäristöystävällistä maailmaan toimimalla vastuullisesti ja etsimällä aktiivisesti ympäristöä säästäviä tapoja toimia.

Pohjola Vakuutuksen tukemissa uusissa este- ja kouluratsastuksen sarjakilpailuissa edetään laajalta pohjalta ja eri tasoilta kohti menestystä. Tästä tulee huippujuttu!

 

Emmi Hallikainen ja Kragbechs Celica. Kuva Heidi Lammi.

 

Esteratsastus 2022

Pohjola Grand Prix – Road to Helsinki

Pohjola Vakuutuksen tukemissa viidessä estesarjassa kilpaillaan neljällä tasolla ja suomenhevosilla.

Pohjola Grand Prix – 145 cm
Pohjola Silver Grand Prix – 135 cm
Pohjola Bronze Grand Prix – 125 cm
Pohjola Small Grand Prix – 115 cm
Pohjola Finnhorse Grand Prix – 100 cm

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut 2022
20.-22.5.          Stable Nova, TuuR, Hyvinkää
17.–19.6.         Hevosopisto Summer Festival, Ypäjä   
26.–28.8.         Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää
Semifinaali 16.–18.9.               Ypäjä Horse Show, Ypäjä
Finaali 19.-23.10.                     Helsinki International Horse Show

Esteratsastuksen SM-kilpailut, kaikki ikäluokat
12.-14.8. Ypäjä

SRL:n muut esteratsastuksen sarjat kaudella 2022: Junioricup, Mini Grand Prix, Ponicup, Pikkuponicup, Amatöörisarja, Racing Noviisisarja, Racing Trophy 5-6-vuotiaille hevosille ja Racing Masters 7-8-vuotiaille hevosille. Sarjakilpailusäännöt 2022.

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2022

 

 

Kouluratsastus 2022

Pohjola Tour – Road to Helsinki

Pohjola Vakuutuksen tukemissa neljässä koulusarjassa kilpaillaan kolmella tasolla ja suomenhevosilla.

Pohjola Grand Tour – Intermediare A-II taso + finaali GP Kür
Pohjola Small Tour – PSG, Intermediare I-taso, finaali Intermediate I Kür
Pohjola Rising Star Tour – Vaativa B, finaali FEI Kür junioreille
Pohjola Finnhorse Tour – Helppo A, FEI WDCT B, Finaali SH mestaruus kür

Kouluratsastuksen kauden 2022 Pohjola-sarjojen osakilpailut

28.-29.5.          DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää
17.–19.6.         Hevosopisto, Ypäjä
30.-31.7.          Laakson ratsastusstadion, Helsinki, Helsingin Ratsastajat
6.–7.8.              WHD Gård, Woikoski
Finaali 7.–9.10.                         Hevosopisto, Ypäjä

 

Kuva Mirella Ruotsalainen.


Kouluratsastuksen SM-kilpailut, kaikki ikäluokat
26.-28.8.          Tahkon Tapahtumakeskus, Kuopio     

SRL:n muut kouluratsastuksen sarjat kaudella 2022: Winter Cup, Legimia Dressage Future Cup, EQPro 7-8-vuotis Championsarja, EQPro 6-vuotis Championsarja, EQPro 5-vuotis Championsarja, Paccelli cup 4-vuotiaille, Junioricup, Ponicup ja Pikkumestaruus. Sarjakilpailusäännöt 2022.

Korjattu 6.5. klo 15.45 Pohjola Finnhorse Grand Prix Top 10 finaalin estekorkeus.