Susanna Granroth, Anna von Wendt ja Kullo Kender voittoisia Hevoset Bastionissa

13.6.2022

Lauantaina Haminassa Prix de Suomen Ratsastajainliitto ry Rakuunan Maljan 140 cm luokan voitti Susanna Granroth Black Fridaylla. Ratsukko löi uusinnassa ajassa toiseksi sijoittuneet Marina Ehrnroothin ja EVLI Ellingtonin ja kolmanneksi nopeimmat Maija Yli-Huhtalan ja Birchcape´s Wonderlandilla. Kouluratsastuksessa Prix de Mar Vet Grand Prix´ssa Anna von Wendt ja Sir Fashion tekivät onnistuneen radan ja veivät voiton tuloksella 67,500 prosenttia. Kira Kanerva ja Sandora sijoittui neljän ratsukon luokassa toiseksi (62,210%).

Anna von Wendt ja Sir Fashion. Kuva Annika Särkänmäki.

 

Viimeinen kilpailupäivä Hamina Bastionin upeissa puitteissa käynnistettiin 20 osallistujan Prix de Nutrolin 125 cm luokalla. Juniori-ikäinen FLK Ridingin Roosa Kuivalainen päätti kilpailuviikkonsa nolla-nolla tuloksella voittoon hevosella Life is Life. Perjantaina myös 115 cm luokasta voiton napannut Roosa kilpaili kahdella hevosella yhteensä kuusi suoritusta. Toiseksi sijoittui Jasmin Engblom Salo Riding Clubista Goldykaatilla ja Silja Schouwvlieger Vitträskin Ratsastajista Atrejulla kolmanneksi.
 

Tiedote Hevoset Bastionissa / Susanna Marttila

 

Susanna Granroth ja Black Friday. Kuva Tuuli Männistö.


Kouluratsastuksessa Prix de KSO Dressage Kür ratsastettiin GP-tasolla ja sen voitti odotetusti eilisenkin luokan voittaja Anna von Wendt Sir Fashionilla.

– En halunnut tulla tutustumaan rataan tänään etukäteen, se olisi saanut verryttelyni menemään hieman sekaisin. Sir Fashion oli tänään todella hyvä, tietysti vielä hieman jännittynyt, mutta tunsin, kuinka se kuitenkin oli koko radan minun kanssani ja sain vaikuttaa siihen. Jos saan tällaiset suoritukset vakiinnutettua, olen todella iloinen! En halua lähteä lisäämään tai vaatimaan tähän nyt enempää. Tietysti minun pitää vielä hieman oppia tuntemaan, milloin ja miten voin tukea hevosta paremmin.

-Koreografiaan minun on mahdollista vielä tehdä pieniä viilauksia, mutta tunnen tämän musiikin ja koreografian hyvin, joka helpottaa suoritusta. Musiikki oli kokonaan Harry Potter -elokuvista. Olen ilmoittautunut ensi viikolle Ypäjälle, mutta luulen että jätän sen väliin ja tämä oli valmistelumme kesäkuun lopun PM-kilpailuihin Ruotsin Flyingessä, Anna kertoo.

Toiseksi tullut Pilvi Tuominen joutui eilen keskeyttämään hevosen jännityttyä niin kovasti, että ratsastajalla ei meinannut enää olla vaikutusmahdollisuutta hevoseen. Epäonnistuneen suorituksen jälkeen ratsastaja oli jo lähdössä kotiin ja lahjoittamassa hevostaan pois, kun Anna von Wendt ylipuhui hänet jäämään ja käyttämään tilaisuuden hyväksi vähintään koulutusmielessä.

– Olen aika sisukas, joten Annan kanssa puhuttuani päätin, että tänään haluan vain päästä suorittamaan ja saada radan loppuun. Hevonen on ollut minulla jo aika pitkään, ja sillä on hyvin erilaisia päiviä. Pärnun kilpailussa se onnistui todella hyvin, lyhyt GP-rata sopii meille paremmin. Tänään G-Renzo tuntui jo verryttelyssä paremmalta, mutta en silti oikein tiennyt mitä odottaa, kun tulin radalle. Onneksi kuitenkin jäin ja ratsastin! Nyt olen valmiina lähtemään PM-kilpailuihin, jos saan paikan, nyt olen varalla.

Kullo Kender ja Go For It. Kuva Satu Pirinen.

Illan päätösluokkana nähtiin Prix de Harjun Oppimiskeskus GP 145 cm tasolla. Jännittävässä uusinnassa molemmat suomalaisratsukot, Susanna Granroth ja Maija Yli-Huhtala ottivat molemmat kaksi puomia alas. Viimeisenä lähtenyt Viron Kullo Kender ratsasti helpon ja varman näköisen nollaradan Go For It:llä, jolla vei selkeästi upean voittopotin kotiin.

Kilpailun yksi kokeneimpia ratsastajia oli hallitseva Suomen mestari Sanna Backlund, joka toimii myös maajoukkuevalmentajana.

– Viikonloppu meni hyvin, oppilaat menivät oikein hyvin, voitin itse yhden luokan, ratsuttajamme Susanna Granroth voitti yhden luokan ja tuli tässä Grand Prix:ssä toiseksi. Vähän harmittaa, että tuli yksi pudotus, joka tiputti minut neljänneksi, mutta se on urheilua. Olosuhteet vastaavat lähes maneesia, joka on tietysti pieni haaste joillekin hevosille keskellä kesää, mutta hyvä hevonen tai ratsastaja on aina hyvä, olosuhteista huolimatta.

- Meidän tiimimme on kyllä tosi tyytyväisiä ja toivomme, että tämä saa jatkoa. Okei, täällä on omat haasteensa ahtauden vuoksi, mutta täällä on sellainen kilpailutunnelma mitä ei ole vähään aikaan Suomessa ollut. Täällä on yritystä tehdä hyvät kilpailut. Jatkossa tämä on mielestäni kilpailu, joka pitää pistää sopimaan kilpailukalenteriin.

- Oma kesäni on melko täynnä, ensi viikonloppuna kilpailen, sitten lähden valmentamaan PM-kilpailuihin Ruotsiin, heinäkuussa kilpailen Savonlinnassa ja Riikassa, välissä käyn junioreiden EM-kilpailuissa, että onhan tätä tapahtumaa kesälle! PM-kilpailuista uskallan kyllä odottaa paitsi lapsilta, myös junioreilta ja nuorilta ratsastajilta hyviä tuloksia, kertoi Backlund.

 

Kuva Satu Pirinen.Lähtölistat ja tulokset:
ESTERATSASTUS https://online.equipe.com/fi/competitions/48596
KOULURATSASTUS https://online.equipe.com/fi/competitions/48600
Tapahtuman kotisivu ja ohjelma: https://www.hevosetbastionissa.fi/