Susanna Granroth kaksoisvoittoon Solbacka GP:ssä – kotiseura otti jälleen Etelä-Suomen joukkuemestaruuden

24.7.2022

Solbacka Summer Games kokosi jälleen esteratsastajat Klaukkalaan. Tapahtuma rikkoi kävijäennätyksensä ja startteja nähtiin viiden päivän aikana yli tuhat.

Susanna Granroth ja KG Corazon. Kuva Saara Salonen 

 

Tiedote Roy Kokkonen / Solbacka Summer Games 

Viidettä kertaa järjestetty Solbacka Summer Games keräsi esteratsastuksen ystävät Klaukkalaan seuraamaan kansallisia kilpailuja. Yleisö sai kokea jännitystä, vauhdin hurmaa ja dramaattisia käänteitä, kun ratsukot ottivat toisistaan mittaa 60cm-140cm luokissa. 

Pääluokka Solbacka Grand Prix presented by Access Solutions tarjoili henkeäsalpaavaa jännitystä täysille katsomoille sunnuntaina.

Neljä ratsukkoa selvitti Tomas Kivirannan suunnitteleman 140-radan ilman virhepisteitä: Susanna Granroth 12-vuotiaalla ruunalla KG Corazon ja 11-vuotiaalla tammalla L’Espoir van Dorperheide, viime vuonna kakkoseksi tullut Salla Varenti Ypäjä Isandra -tammalla ja Henrikki Pajulahti tammallaan Clara De Bergerac.

Uusintaan ensimmäisenä startannut Granroth ja KG Corazon tekivät vauhdikkaan ja virheettömän radan jättäen taakseen Varentin ja Pajulahden, jotka hekin tekivät nollaradat.

Granroth sinetöi onnistuneen viikkonsa, kun hän sijoittui vielä toiseksi L’Espoir van Dorperheidella. Kaksoisvoiton myötä hän kuittasi muhkean 4 000 euron palkintopotin.

Granroth kertoo, että on käynyt Solbackan kisoissa jo pitkään, mutta aiempina vuosina hän ei ole ollut lähelläkään voittoa. Tämänkertainen kaksoisvoitto oli siis enemmän kuin tervetullut.

- Ihan huikeat fiilikset. Tiesin, että pystyn olemaan Sallaa ja Henkkaa nopeampi, koska he eivät yleensä hulluttele radalla. Mutta mukana oli myös tuuria, kun puomit pysyivät ylhäällä, Granroth iloitsee.

Erityiskiitoksen saa järjestävä seura Riding Club Solbacka.

- Täällä on suuren urheilujuhlan tuntua, kun on paljon yleisöä ja kaikki toimii.

Kotiseura uusi joukkuemestaruusvoittonsa

Eteläsuomalaiset ratsastusseurat ottivat toisistaan mittaa sunnuntaina Etelä-Suomen joukkuemestaruuskilpailussa.

Historia toisti itseään, kun Riding Club Solbackan joukkue otti kultaa. Edellisen kerran seura voitti mestaruuden vuonna 2020 – tuolloinkin kotiyleisön edessä. Hopeaa voitti Stall Anna Ridersin joukkue ja pronssia Vitträskin Ratsastajat.

Stall Solbackan ratsastuskouluyrittäjä Cecilia Gundersby joutui astumaan kilpailujenjohtajan kengistä ratsastussaappaisiin, kun hän toimi joukkueensa ankkurina uusinnassa. Solbackan joukkueessa ratsastivat hänen lisäkseen Mona RelanderMira Flinkkilä ja Vilma Lappalainen.

- On se vähän haastavaa löytää kisakeskittyminen, kun on muutakin puuhaa meneillään. Lähdin onneksi viimeisenä uusintaan, niin tiesin että ripeä nolla riittää voittoon, hän toteaa.

Gundersbyn mukaan kisat olivat kaikin puolin onnistuneet ja aurinkokin paistoi suurimman osan viikkoa. Erityisen iloinen hän on lähtijöiden ja yleisön runsaasta määrästä sekä iloisesta yhteishengestä.

- Iso osa yhteiskumppaneistamme ovat olleet jo vuosia mukana ja toivon, että uudetkin ovat menossa mukana myös ensi vuonna. On upeaa, että meillä on niin hyvä yhteishenki koko tiimin kesken. Iso kiitos koko porukalle, ilman heitä tämä ei olisi mahdollista!

 

Riding Club Solbackan joukkue voitti aluemestaruuskultaa. Joukkueessa ratsastivat Cecilia Gundersby, Mona Relander, Mira Flinkkilä ja Vilma Lappalainen. Kuva Saara Salonen

 

24.7. Kansallisia esteratsastustuloksia, Solbacka Summer Games, Klaukkala
Solbacka Grand Prix presented by Access Solutions | 140cm | 14 lähtijää ja 4 sijoittuu

1) Susanna Granroth, HATTEL RIDERS RY – KG Corazon 0-0/40.81, 2) Susanna Granroth, HATTEL RIDERS RY – L'Espoir van Dorperheide 0-0/42.31, 3) Salla Varenti, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Ypäjä Isandra 0-0/44.28, 4) Henrikki Pajulahti, VALKEAKOSKEN RATSASTUSSEURA RY – Clara de Bergerac 0-0/46.13

Prix de Café Hiezu: ESRA:n alueen seurojen välinen joukkuemestaruus | 100cm/110cm | 11 lähtijää ja 3 sijoittuu

1) Riding Club Solbacka 0-48/143.65, 2) Stall Anna Riders 0-48/147.39, 3) Vitträskin Ratsastajat 0-52/148.53

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/49474